Cinci ani de închisoare pentru fiul unui fost poliţist. Acesta a fost condamnat pentru trafic de droguri şi este judecat într-un dosar de înşelăciune

0
2661

Fiul unui fost poliţist, prins în vara anului trecut cu droguri, la scurt timp după ce a ajuns în ţară de peste hotare, a fost condamnat definitiv într-un dosar de trafic de droguri. El mai are o condamnare anterioară pentru acelaşi gen de fapte, motiv pentru care condamnarea de acum este una cu executare. Soluţia în dosarul în care a fost judecat acum a fost dată de magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi, instanţă la care dosarul a ajuns după ce tânărul a contestat soluţia primei instanţe, respectiv Tribunalul Vrancea.

La Galaţi, tânărul a primit o pedeapsă de 5 ani şi 3 luni de închisoare. “Admite apelul declarat de inculpatul S (…) Mihai. Desfiinţează în parte, sentinţa penală nr. 127/22.08.2018 a Tribunalului Vrancea, şi în rejudecare. Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală finală de 5 ani şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului S (…) Mihai în pedepsele componente. Reduce pedeapsa principală aplicată în cauză inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii trafic de droguri de risc (…) de la 2 şi 3 luni închisoare la 2 ani închisoare. Înlătură reţinerea prevederilor art. 35 alin. 1 Cod penal în cazul infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc in vederea consumului, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. În temeiul art. 38 al. 1 Cod penal în referire la art. 39 al. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate în cauză de 8 luni închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani şi 3 luni închisoare şi 4 luni închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 3 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedepse cu închisoare (1/3 din 3 ani, adică 1 an închisoare), stabilind pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 3 luni închisoare. Menţine dispoziţiile privind revocarea suspendării conditionate a executării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată inculpatului S (…) Mihai prin sentinţa penala nr. 124/29.05.2013 a Tribunalului Vrancea, rămasă definitivă prin decizia penala nr. 236/A din 02.10.2013 a Curţii de Apel Galaţi, pedeapsă care se va executa alături de cea aplicată prin prezenta sentinţă, astfel că inculpatul va executa pedeapsa rezultantă finală de 5 ani si 3 luni închisoare. (…). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Conform art. 275 alin. 3 Cod pr. penală cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în hotărârea instantei.

 

Bani confiscaţi de la inculpat

Instanţa de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, îl condamnase pe tânăr la 5 ani şi 4 luni de închisoare. De asemenea, magistraţii vrânceni au mai dispus confiscarea specială de la inculpat a sumelor de 1300 euro şi 45 lire sterline, reprezentând bani obţinuţi prin valorificarea drogurilor de risc. El a mai fost obligat să plătească statului suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Tânărul a fost trimis în judecată după ce „la data de 23 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au prins, în flagrant delict, pe raza municipiului Focșani, un bărbat, de 24 de ani, care avea asupra sa 13,64 g. de hașiș, 1.300 de euro, 45 de lire sterline, precum și trei geamantane cu articole de îmbrăcăminte noi. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2016, cel în cauză ar fi adus droguri din diferite state ale Uniunii Europene și le-ar fi distribuit pe raza județului Vrancea. Trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale”.

 

Judecat şi într-un dosar de înşelăciuhne

În vara anului trecut, tânărul a ajuns din nou în atenţia poliţiştilor, de această dată el fiind bănuit că făcea parte dintr-un grup care se ocupa de înşelăciuni prin metoda “Accidentul”. Conform unei informări a IPJ Vrancea “poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focșani au finalizat cercetările față de trei bărbați, bănuiți de săvârșirea a 9 infracțiuni – înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentative la înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Polițiștii focșăneni au finalizat cercetările în cadrul mai multor dosare penale întocmite pe numele a trei bărbați, de 25, 31 respectiv 36 de ani, din județele Vrancea și Galați. Unul dintre bărbați este bănuit că, în perioada 21 februarie – 10 iulie a.c., ar fi contactat telefonic victimele și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier/ incendiu le-ar fi solicitat diverse sume, pretinzând că este medic/ polițișt/ pompier și îi poate oferi „ajutor”. Doi dintre cei în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite și ar fi ridicat sumele de bani pretinse de bărbatul de 36 de ani. Totodată, în aceeaşi perioadă, cel în cauză ar fi încercat să inducă în eroare 7 persoane vătămate însă victimele nu au dat curs solicitării, anunțând poliția. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi introdus în penitenciar în mod ilicit telefoane mobile și cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înșelăciunilor. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54000 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here