Handbal, Cupa României Final Four – Focșănenii încep turneul cu gândul la victorie!

0
449
  • Politehnica Timișoara – CSM Focșani 2007 de la ora 15:00 și CSA Steaua București – CS Dinamo București, de la ora 17:30, astăzi, 9 martie, în Sala Polivalentă

Turneul final al Cupei României Fan Courier la handbal masculin, ediția 2018-2019 va începe astăzi, 9 martie, la Focșani, la ora 15:00, când arbitrii vor da startul partidei dintre CSM Focșani 2007 și Politehnica Timișoara. Pentru focșăneni va fi cel mai important meci din întreaga existență a echipei. CSM 2007 seniori se află în premieră absolută în postura de semifinalistă a unei competiții de anvergura Cupei României și își doresc să meargă pas cu pas în turneu: întâi să câștige jocul din semifinală apoi să încerce același lucru și în finala mare. Este un obiectiv îndrăzneț dacă sunt avute în vedere valoarea celorlalte competitoare ale Final Four-ului din Sala Polivalentă și istoria întâlnirilor directe ale echipei gazdă cu Politehnica Timișoara, Steaua sau Dinamo București. Însă, cum s-a întâmplat cu nu prea mult timp în urmă, când CSM 2007 a dispus la diferență convingătoare de Steaua pe teren propriu, orice este posibil, pentru că handbaliștii pregătiți de Sandu Iacob pot atenua diferența relativă de valoare individuală cu un foarte bun joc de echipă.

Focșănenii au cea mai bună a treia apărare din campionatul Ligii Naționale și este adevărat că și al cincilea cel mai puțin productiv atac. Din această perspectivă privind întâlnirea de astăzi dintre CSM 2007 și Politehnica Timișoara, gazdele par avantajate, pentru că au un golaveraj mai bun și beneficiază și de suportul unui public așa cum nu au multe echipe din țară. Însă timișorenii alcătuiesc o formație experimentată, care a jucat finala de anul trecut a Cupei României, pierdută în fața Dobrogei Sud, antrenată, atunci, de Sandu Iacob. Se poate spune și că focșănenii sunt favoriți pentru că au ca antrenor pe cel care a stabilit strategia și tactica prin care echipa sa de atunci s-a impus anul trecut în Cupă și a câștigat dreptul să reprezinte România în Cupa EHF. O prezență în viitoarea ediție a Cupei EHF poate fi obținută și de finalista Cupei în situația în care câștigătoarea trofeului va fi și campioana României.

Meciul va fi arbitrat de Robert Harabagiu și Silviu Stănescu din Moreni iar observarea va fi asigurată de Ioan Șerbu din București.

De la ora 17:30, astăzi, este programată a doua semifinală, între Steaua și Dinamo București. Va fi un mare derbi al handbalului românesc jucat la Focșani și în care orice rezultat este posibil. Este de sperat că duelul impresionantelor galerii ale celor două formații va contribui la producerea unui frumos spectacol sportiv. În teren și în tribune. Meciul va fi arbitrat de Radu Iliescu și Doru Manea din București, iar observator va fi Vasile Pavel, din Buzău.

Duminică, 10 martie, se vor disputa finalele. De la ora 15:00, finala mică iar de la ora 17:30, finala mare, arbitrată de Bogdan Ștark din București și Romeo Ștefan, din Ploiești.

Vineri, la Sala Polivalentă a fost ziua antrenamentelor și adaptării cu sala, fiecare formația având câte o oră în care au putut lucra, conform programului stabilit de FR Handbal.

Intrarea în Sala Polivalentă va putea fi făcută începând cu ora 14:00 pentru primul joc, iar după terminarea sa, publicul va elibera sala pentru a intra apoi, la al doilea meci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here