Focșani, capitala handbalului. Primarul Cristi Misăilă face un apel public la ordine și fair play pe durata Final Four

1
1169

Primarul Cristi Misăilă a făcut un apel public la ordine și fair play pe perioada celor două zile când la Focșani va avea loc Turneul Final Four al Cupei României „Fan Curier”. Primarul a arată că, în acest sfârșit de săptămână, Focșaniul va fi capitala handbalului național, în orașul nostru disputându-se pentru prima dată Turneul Final Four al Cupei României „Fan Curier”. Sunt prezente la Focșani cele mai bune echipe angrenate în această competiție, CSM 2007 Focșani, Steaua București, Dinamo București și Politehnica Timișoara, care vor lupta sâmbătă și duminică pentru acest trofeu. „Împreună cu Federația Română de Handbal, cu reprezentanții cluburilor, dar și cu forțele de ordine, am luat toate măsurile încât finala să se desfășoare în cele mai bune condiții. Totodată însă, fac un apel public și la cetățenii din Municipiul Focșani, de la care aștept să dea dovadă, ca de obicei, de proverbiala ospitalitate mult lăudată de toți cei care ne-au vizitat orașul și județul. Este încă un moment în care putem arăta că Focșaniul este unul dintre cele mai sigure și primitoare orașe din România. Aici vor poposi în aceste zile galeriile celor trei echipe, pe care sunt sigur ca le vom întâmpina așa cum se cuvine, pentru că ne dorim cu toții ca acest eveniment să fie unul dominat de sportivitate și fair play. Și, ca în orice competiție, există și riscul ca modul în care suporterii își susțin clubul să depășească anumite limite, am însă toată convingerea că dacă așa ceva se va întâmpla, vom reuși împreună să aplanăm și să stingem orice posibil conflict astfel încât să ne bucurăm cu toții de un regal sportiv. Tocmai de aceea, mulțumesc anticipat focșănenilor mei dragi pentru că vor fi gazde bune, oaspeților noștri pentru felul civilizat în care își vor încuraja favoriții, iar forțelor de ordine pentru condițiile optime de desfășurare a unei competiții sportive de excepție. Și fie ca cea mai bună echipă să câștige! Succes, CSM 2007 Focșani!, a scris primarul Cristi Misăilă.

 

Măsuri de ordine și siguranță, luate de Jandarmerie

Într-un comunicat remis presei de jandarmerie se arată că Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura în sistem integrat, măsurile specifice de protecţie a participanţilor pe durata partidelor de handbal în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vrancea şi Poliţia Locală a municipiului Focşani.

RECOMANDĂRILE JANDARMILOR pentru spectatori:

„Pentru evitarea disconfortului şi aglomerărilor de persoane, este de preferat ca prezentarea la punctele de acces să se facă în timp util ţinând cont de ora la care sunt programate partidele şi perioada de timp necesară parcurgerii măsurilor preventive preliminare.

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, spectatorii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul locului de desfăşurare a meciurilor de handbal.

Copiii minori, pentru a li se permite accesul în tribună, au obligaţia de a prezenta documentele de acces.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate, şi după caz materialele de recuzită vizuală pentru evenimentul sportiv aflate asupra lor.

          Sunt interzise: accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală prin care se transmit mesaje  cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate.

Pentru noi este important să înţelegeţi faptul că vom fi prezenţi pentru siguranţa dumneavoastră şi cu această ocazie mulţumim spectatorilor pentru modul civilizat în care au înţeles să se bucure de sportul favorit până acum şi pentru încrederea cu care au apelat la noi de fiecare dată când a fost necesar”.

 

Sursa foto: Primăria Municipiului Focșani

1 COMENTARIU

  1. Un privilegiu pentru orașul Focșani. Dacă la asta mai adăugăm activitatea Teatrului Municipal și a Ateneului Popular Gheorghe Pastia ieșim la un rezultat care ne bucura.
    Ba as ma aminti și Cinema Balada care măcar prin preturi și confort încearcă sa atragă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here