VIDEO: Madonna prezintă o nouă versiune a piesei ‘Like a virgin’ pe ritmuri de fado şi flamenco

0
37

Madonna a filmat primul clip al piesei ‘Like a virgin’ în 1984 pe canalele din Veneţia într-o gondolă, iar acum după 34 de ani prezintă o nouă versiune a cântecului plasată de data aceasta la Lisabona pe ritmuri de fado lusitan, flamenco spaniol şi batuka din Capul Verde, relatează joi EFE. Este vorba de un clip de 39 de secunde pe care „regina pop-ului” l-a împărtăşit pe contul său de Instagram ca şi cum ar fi „teaser-ul” unui viitor album pe care prevede să-l lanseze anul acesta inspirat din experienţa sa petrecută la Lisabona, unde s-a mutat cu familia din 2017.

Imagini ale emblematicului pod „Ponte 25 de Abril” sau celebra statuie „Cristo Rei” se contopesc în două scenarii, alături de ‘Panorámico de Monsanto’, un vechi restaurant azi abandonat din dreptul căruia se vede o mare parte a capitalei Lisabona şi a popularului cartier Alfama. Madonna, brunetă şi cu părul scurt, este acompaniată în acest clip de „familia sa muzicală din Lisabona” formată din descendenţi ai legendelor fado-ului portughez Amalia şi Celeste Rodrigues.Videoclipul face referiri şi la dansul batuka din Capul Verde, prin intermediul Orchestrei Batukadeira din Portugalia, în timp ce se fac auzite şi ritmuri de flamenco provenite dintr-o cutie de lemn („cajon”) confecţionată de firma spaniolă ‘J.Leiva’. Instrumentul de percuţie tipic muzicii flamenco este o cutie fabricată din mesteacăn rusesc care emite sonorităţi aparte când se bate ritmul pe capacul său din lemn.

Clipul care în câteva ore a depăşit 400.000 de vizualizări ar putea fi ultimul al Madonnei la Lisabona, având în vedere că – potrivit mass-media locale – artista prevede să se întoarcă în SUA la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here