Negocieri cu Distrigaz pentru rețeaua de gaze din Mîndrești

0
331

Primarul Cristi Misăilă a discutat, ieri, cu reprezentanțiii Distrigaz problema racordării la rețeaua de gaze a cartierului Mîndrești. În cadrul întâlnirii a fost clarificată situația administrativă, respectiv faptul că Mîndreștiul este un cartier al municipiului Focșani. Reprezentanții distribuitorului de gaze au susținut că inițial au considerat Mîndreștiul ca o localitate separată de municipiu. Distribuitorul de gaze are licență de distribuție pentru municipiul Focșani și urmează ca, în zilele următoare, să fie oferit un răspuns la precizările transmise de Primărie, care confirmă că Mîndreștiul este un cartier al orașului. Practic, au explicat cei de la Distrigaz, ținând cont de aceste clarificări, nu ar fi niciun impediment pentru a începe lucrările de racordare la rețeaua de gaze pentru locuitorii din Mîndrești.

La întâlnirea de ieri au fost discutate și problemele ridicate de mai mulți locuitori din cartierul Laminorul, unde se lucrează la racordarea locuințelor la rețeaua de gaze. Mai mulți cetățeni au reclamat Primăriei municipiului că sunt diferențe foarte mari între costurile de racordare, nejustificate de distanțele până la rețeaua principală. Nemulțumirile oamenilor au fost prezentate la ultima ședință a Consiliului Local. De exemplu, oamenii au arătat că sunt situații în care un branșament costă 1600 lei iar vecinul trebuie să plătească 3200 lei, cu toate că distanțele nu diferă. În acest caz urmează ca Distrigaz să analizeze fiecare caz în parte și să comunice dacă sunt greșeli și care sunt cauzele pentru au fost stabilite aceste costuri de racordare.

Reamintim că Primăria Focșani asigură finanțarea de la bugetul local pentru racordarea mai multor cartiere din municiu la rețeaua de gaze naturale. În prima etapă au fost asigurați bani pentru racordarea cartierului Laminorul, a unor străzi din cartierul Bahne. Următoarea investiție urmează să fie realizată în cartierul Mîndrești. Această problemă a fost discutată de primarul Cristi Misăilă la dezbaterea publică organizată cu cetățenii din acest cartier. La întâlnire, primarul a explicat că primăria va asigura finanțarea pentru realizarea magistralei, iar cetățenii vor achita doar costurile cu branșamentul individual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here