GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Victorie muncită a gazdelor!

0
99
  • CSM Focșani 2007 – CS HC Buzău 2012 29-24 (13-11)

 

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Ragea – 1, Pătru – 2, Moisă – 1, Popovici, Hagiu – 1, Miroiu – 3, Bouroș, Țuțu, Hrimiuc – 7,  Mocanu – 5, Rață – 1, Eros – 1, Sladic – 7.

CS HC Buzău 2012: Manole, Mircescu, Istrate, Asoltanei – 8, Tudorache, Scarlat – 1, Mironescu – 1, Bobeică, Chircă, Burlacu, Bușecan, Olteanu, Grasu – 4, Stroe- 7, Diaw, Anton – 3.

 

CSM Focșani 2007 a obținut, miercuri seara, o victorie muncită, după un joc foarte disputat în compania CS HC Buzău 2012. Între cele două formații există un decalaj valoric, exprimat și prin joc, dar și prin situația din clasamentul Ligii Naționale în care, la ora meciului, focșănenii aveau un plus de 13 puncte și se aflau cu două locuri mai sus.

Buzoienii au venit la Focșani să câștige, așa cum veniseră și în optimile de finală ale Cupei României. Ca și atunci, s-au lipit de gazde și nu s-au lăsat decât foarte greu conduși. În decembrie, chiar conduceau la pauză! Avizați de hărnicia, dar și de dorința lor de victorie, focșănenii nu s-au lăsat surprinși, au valorificat cea mai mare parte a șanselor de gol și s-au apărat de multe ori, ermetic, oprind de prin portarul Marocico sau apărarea imediată drumul mingii spre plasa porții CSM 2007. Înainte cu câteva secunde de finalul primei reprize, gazdele aveau un avantaj de 3 goluri, 13-10, însă la ultima lor acțiune, și la ultima pasă dinaintea pasivului au înscris și în pauză s-a intrat cu 13-11. Imediat de la începerea părții a doua a jocului, focșănenii s-au desprins la patru goluri, 16-12, oaspeții au revenit și s-a făcut 17-15, însă din acel moment distanța dintre CSM 2007 și CS HC Buzău a fost între 3 și 5 goluri, așa cum avea să fie și după ultima fază a jocului.

Echipa Focșaniului a câștigat 3 puncte foarte importante în tentativa de a încheia sezonul regulat pe loc de play-off și a-și îndeplini, astfel, obiectivul ce i-a fost stabilit pentru acest an. Până atunci va mai avea, însă mult de lucru deoarece contracandidata la locul 8, Minaur Baia Mare este la șapte puncte în spate și orice reducere de diferență poate pune pe focșăneni o presiune de care nu au nevoie.

Meciul cu CS HC Buzău 2012 a fost pentru CSM Focșani 2007 o foarte bună repetiție în perspectiva turneului Final al Cupei României care va avea loc în Sala Polivalentă sâmbătă, 9 și duminică, 10 martie. Să ne amintim că CS HC Buzău a bătut în urmă cu o lună, în campionat, pe Politehnica Timișoara, cu care CSM Focșani 2007 va juca mâine, de la ora 15:00, în semifinalele Cupei României!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here