GALERIE FOTO: Despre femei, despre mame, despre bunătate și dăruire – astăzi, 8 Martie

0
434

Învățam din copilărie să dăruim, să oferim din puținul nostru și să fim buni cu cei din jurul nostru. Ne naștem buni, ne naștem curați, dar cumva viața ne schimbă și ne transformă în niște urîcioși. Partea bună este că ne naștem diferiți, iar odată cu necazurile vieții, fiecare ne schimbăm diferit. Unii învățăm să devenim mai buni, mai umani și altruiști cu cei din jurul nostru.

Ziua de 8 Martie este ziua în care sărbătorim femeia, sărbătorim mama, sărbătorim viața. Despre ele, despre femei, despre mame, despre bunătate și dăruire vom vorbi și în articolul de astăzi.

De câțiva ani desfășor campanii umanitare pentru copiii bolnavi, săraci și defavorizați ai județului Vrancea și nu numai, pentru bolnavi și pentru femei victime ale violenței domestice. Fiecare campanie a avut alt scop, fiecare campanie a fost un succes, iar asta se datorează femeilor minunate din spatele fiecărei campanii, femei care au dăruit, femei care au înțeles că dacă ai și nu împarți cu cei din jurul tău, nu ești cu nimic mai bogat decât cel sărac.

Ele sunt femei și mame de pretutindeni, vin cu rugămintea să nu fie cu supărare că nu voi reuși să menționez pe toată lumea. Sunteți multe, sunteți minunate și sunteți în sufletul și rugăciunile fiecărei mame, fiecărui copil salvat, fiecărui copil îmbrăcat, încălțat, ocrotit prin forța voastră de femei minunate!

 

          Doina Mustățea este un om cum rar îți este dat să întâlnești. La sfârșitul anului trecut am acordat diplome cu voluntarul anului 2018, din partea Asociației Hope and Love for Life – https://www.facebook.com/hopeandloveforlife/. Nu le-am gândit prea bine, trebuiau făcute pe categorii, ea era sigur pe primul loc la “voluntarul anului și al anilor”… Iată de ce a ales Doina să fie om, să dăruiască și, deși aflată la peste două mii de kilometri de țară, să fie mereu aici, lângă copiii, bătrânii și bolnavii României:

“Dacă nu aș face-o m-aș simți inutilă, aș avea viața pustie și lipsită de sens. Făcând voluntariat mă hrănesc sufletește și trăiesc zilnic exact așa cum îmi doresc…”

 

Diana Popa, un înger neobosit al celor săraci și bolnavi. Mamă a două fete minunate și soție. Iată de ce a ales ea să ofere din timpul și viața ei:

 “….pentru că sunt om…și am suflet! Și mă doare când văd copii bolnavi, mămici  plângând de mila copilului și de neputință de a-i alina durerea, pentru că un sistem criminal le condamnă copilul la chin.

    …pentru că mi se rupe inima când văd copilași necăjiți, care nu cunosc gustul unui biscuit, pentru care o masă caldă este un lux…iar o jucărie-un vis.

    ….pentru că mă gândesc, cu groază, că aș fi putut fi eu, acea mama disperată, căreia îi fuge pământul de sub picioare, cu copilul în brațe și fără nicio speranță de a-l vedea sănătos.

    ….pentru că, eu chiar cred că zece mâini care ajută, valorează mai mult decât o mie de guri care doar se roagă.

   ….pentru că nu pot fi altfel!”.

 

      Florentina Ciobotaru, un om care dăruiește zi de zi, un om care nu apare în poze, nu este activă în online, dar împreună am încălțat, îmbrăcat și hrănit zeci de copii. Este mama a două minuni de fetițe, soție și voluntar neobosit, ea a ales să facă voluntariat pentru că: “Așa simt, și atunci când eu am oferit cu o mână, mi s-au întors sute înapoi …atunci am înțeles cât de mult avem nevoie să fim oameni!”.

 

          Corina Vrabie, mamă a 3 copii, soție, om lumină…:“Atunci când ești încercat de viață îți schimbi total percepția asupra ei, se schimbă prioritățile și empatizezi mai mult cu cei aflați în nevoie”.

 

          Mihaela Însurățelu, om, suflet și dăruire… ea a ales să dăruiască pentru că: “Am o admirație deosebită pentru oamenii care se implică, indiferent că donează pur și simplu, scot la licitație sau licitează pentru un produs sau serviciu…”.

 

       Mihaela Rițivoi, mamă, om, dăruire, face voluntariat pentru că: “Am avut nevoie de ajutor…indirect(!) și l-am primit! …mi-am pus atunci fix această întrebare!…ba chiar am adresat-o direct !…motivele sunt…în genere, personale! Mi-am promis că voi ajuta la rândul meu și iată ca o fac, practic dă dependență! Și așa cum am mai declarat, într-un mod egoist, prefer să ajut decât să am nevoie de ajutor! De altfel, nimeni nu știe când și cum îți întoarce viața foaia! Și nu în ultimul rând, e o dovadă de umanitate, unul dintre motivele pentru care se învârte pământul!”.

 

          Aida Doagă, mamă, soție, profesor, om: “pentru că este nevoie!”.

 

Manuela Z. este un om lumină, soție, contabil, o mamă a unei copile cu păr bălai și ochi ca marea, dăruiește copilărie din umbră, oferă fără să vrea nimic la schimb și e doar fericită că poate: “Cred cu tărie că e „o datorie de onoare” să dai măcar puțin înapoi din ceea ce ai primit în viața asta!”.

 

Mirela Chiriac, mamă, soție, polițist: “Din credință, din empatie, din altruism, din dragoste de oameni, din speranța la o șansă în plus pentru cei aflați la nevoie! Din… dor de OAMENI! Pentru că în aceste comunități ai șansa să întâlnești OAMENI care fac totul pentru alți oameni, până la uitarea de sine și unde îti poți regăsi pacea sufletului.”

 

      Monica Chiriac, mamă, soție, om: „De câte ori am putut am dăruit din tot sufletul. Iar darul meu a fost mereu răsplătit atunci când am avut și eu la rândul meu nevoie.”

 

Lili Călinescu, om, mamă de înger, soție:”Dar din dar se face rai! Am primit ajutor în cea mai neagră perioadă din viața mea, nu pot ramâne indiferentă când văd câtă suferință e în jur! Iar ceea ce fac eu e prea puțin… Voi sunteți eroii!”

 

Ligia Nistor, om, mamă: „Pentru că știu cum e să nu ai. Și pentru că niciun copil și niciun bătrân n-ar trebui să rabde de foame sau de frig și nicio femeie n-ar trebui să treacă prin relații violente.”

 

Sunt zeci, sute și mii de femei, de mame care au dăruit și dăruiesc, pe o parte le știți, o parte stau în umbră și își fac datoria de voluntari, de oameni.

Doamnele de mai sus reprezintă 1% din femeile care ne sunt alături. Fiecare femeie e o verigă care face viața celor din jurul nostru, a căror destin este scris doar în tonuri de gri și negru, să prindă culoare. Datorită vouă, tuturor doamnelor, domnișoarelor, mamelor și femeilor, viața poate fi frumoasă, diferită și minunată, asta pentru că existați și faceți viața să conteze.

 

La mulți ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here