SUA – Autorităţile au aprobat utilizarea unui spray nazal cu o substanţă apropiată de ketamină pentru tratarea depresiei

0
126

Autorităţile americane au aprobat utilizarea unui spray nazal cu o substanţă apropiată de ketamină (esketamină), pentru a trata depresia în cazurile unde alte medicamente au eşuat, informează dpa. Noul spray Spravato poate fi utilizat doar împreună cu un antidepresiv oral şi numai de către cei care au fost diagnosticaţi cu „depresie rezistentă la tratament”, a indicat marţi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA).

Spray-ul poate da însă efecte secundare cum ar fi „starea de sedare, tulburările de atenţie şi de raţionare, folosirea abuzivă şi gândurile şi comportamentele suicidare”, a precizat FDA. Prin urmare, pacienţii vor putea utiliza spray-ul, dezvoltat de o subsidiară a Johnson and Johson, Janssen, doar într-un cabinet medical certificat, fără a-l putea lua acasă. „Exista de mult timp nevoia pentru tratamente adiţionale eficiente în cazul depresiei rezistente la tratament, o afecţiune gravă, care pune în pericol viaţa”, a declarat Tiffany Farchione din cadrul FDA.

Ketamina a fost folosită de mult timp de medici şi veterinari pe post de anestezic şi este, de asemenea, consumată ilegal ca drog recreaţional la petreceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here