Şofer judecat pentru moartea unei bătrâne, în urma producerii unui accident

0
659

Un bărbat de 30 de ani, din Garoafa, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lâgă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Conform rechizitoriului, la data de 1 februarie 2018, în timp ce conducea o autoutilitară, conducătorul auto a acroşat cu aripa autovehiculului o bătrână de 81 de ani, pe care a proiectat-o apoi în şantul de pe parginea drumului. Victima a decedat după câteva ore de la producerea accidentului, la spital. Anchetatorii au stabilit că la momentul producerii accidentului şoferul nu avea viteză mare, el rulând cu puţin peste 40 de kilometri la oră. De asemenea, nici el şi nici victima nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

La audieri, bărbatul trimis în judecată a susţinut că partea vătămată era îmbrăcată în negru, drumul era neiluminat, iar el nu a observat-o. A simţit doar că a acroşat ceva, moment în care a oprit maşina şi a văzut-o pe femeie căzută în șanț. În rechizitoriu se mai arată că este vorba de o culpă comună, în sensul că regulile de circulaţie nu au fost respectate nici de partea vătămată, dar nici de şofer.

La momentul producerii accidentului, poliţiştii au trimis presei o informare cu privire la eveniment. Conform acesteia, “la data de 1 februarie a.c (2018-n.r) pe DN2 E85 în interiorul localitătii Garoafa, un bărbat de 29 de ani din localitate, în timp de conducea o autoutilitară pe direcţia Adjud – Focşani, a acroşat o femeie de 81 de ani care se deplasa pe partea carosabilă. În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale iar ulterior aceasta a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here