Peste 1.500 de zboruri au întârziat cel puţin 45 de minute în România, în primele două luni (Fight Refund)

0
44

Peste 1.500 de zboruri au avut întârzieri cuprinse între 45 şi 180 de minute, în primele două luni ale anului, dintre acestea 1.173 fiind curse internaţionale cu plecare din şi înspre România, arată datele publicate, marţi, de o companie dedicată rezolvării cererilor îndreptăţite ale călătorilor privind serviciile companiilor aeriene. Conform Flight Refund, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2018, au fost raportate 101 zboruri cu întârzieri mai mari de trei ore.

Reprezentanţii companiei de consultanţă susţin că, în prezent, doar 1% dintre români cunosc faptul că pot primi compensaţii pentru zborurile întârziate, anulate sau pentru refuzul la îmbarcare. Statistica Flight Refund relevă faptul că, în România, în lunile ianuarie şi februarie 2019, au fost înregistrate 1.517 de zboruri care au avut întârzieri între 45 şi 180 de minute. Dintre acestea, 1.173 au fost zboruri internaţionale cu plecare din şi înspre România, întârzierile influenţând călătoriile pasagerilor. „(…) cei mai mulţi dintre pasagerii români nu cunosc faptul că au dreptul la compensaţii chiar şi în cazul în care, în timpul unei călătorii cu mai multe conexiuni, un zbor a fost întârziat între 45 şi 180 de minute, fapt care a dus la pierderea zborului de legătură. De altfel, în primele două luni ale sezonului de iarnă, pe principalele hub-uri din Europa pentru zborurile cu escală – Zurich, Viena, Munchen, Amsterdam, Berlin, Frankfurt, Hamburg şi Bruxelles – au fost înregistrate 325 de zboruri cu întârzieri între 45 şi 180 de minute”, precizează sursa citată.

Conform Regulamentului CE 261/2004, un pasager are dreptul la o despăgubire în valoare de 250 – 600 de euro, în funcţie de kilometrii parcurşi până la destinaţie. Dacă distanţa este sub 1.500 km, compensaţia va fi de 250 de euro, dacă este între 1.500 şi 3.000 km, călătorul este eligibil pentru o recompensă în valoare de 400 de euro, iar pentru cursele de peste 3.500 km poate primi o compensaţie de 600 de euro. Experţii susţin că, pentru a putea cere despăgubire în cazul unui incident pentru o călătorie cu mai multe zboruri de conexiune, pasagerii trebuie să se asigure că toate zborurile au acelaşi număr de rezervare şi întreaga rută a fost înregistrată, de la zborul de plecare şi până la destinaţia finală, compensaţia fiind revendicată pentru fiecare pasager.

Întregul articol pe https://bit.ly/2Tv0Vw7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here