GALERIE FOTO: Sală neîncăpătoare la întâlnirea dintre primarul Misăilă și focșănenii din Mîndrești

0
1850

Primăria Focșani va rezolva problema alimentării cu gaze a cartierului Mîndrești, a promis, ieri, primarul Cristi Misăilă la prima dezbatere publică organizată pe marginea proiectului de buget pentru acest an. Într-o sală neîncăpătoare la restaurantul din cartier, locuitorii din Mîndrești i-au prezentat primarului prioritățile care ar trebui rezolvate de administrația locală. Oamenii vor gaze naturale, canalizare pe toată strada Drumușor, iluminat public, asfaltarea drumurilor care nu au fost cuprinse în PIDU. Primarul Cristi Misăilă le-a prezentat locuitorilor din cartier care sunt investițiile prevăzute pentru această zonă a Focșani, dar și câteva proiecte mari pregătite pentru municipiu. În ceea ce privește străzile din Mîndrește care urmează să fie reabilitate, administrația locală este în procedura de achiziție a proiectării lucrărilor la strada Islaz, Eternității, Bălți, Făget, Mieilor, Carpiniș, Nuferilor, Fundături, Sălcioarei, Drumușor. De asemenea, ieri au început lucrările la locul de joacă din Mîndrești, amenajat în zona stadionului.

Principala problemă este însă la alimentarea cu gaze naturale. În prima etapă, reprezentanții distribuitorului de gaze naturale au spus că nu au licență pentru a furniza gaze în acest cartier. „În luna ianuarie le-am transmis o adresă în care precizam că Mîndreștiul este un cartier în cadrul municipiului Focșani. Deocamdată nu am primit niciun răspuns la ultima adresă dar joi avem o întâlnire cu reprezentanții regionali unde vom discuta această problemă”, a spus primarul Cristi Misăilă. La întâlnire au fost invitați să participe și locuitorii cartierului care au depus cereri pentru branșare la rețeaua de gaze naturale. Încă o dată, primarul a explicat că primăria va asigura finanțarea pentru realizarea magistralei iar cetățenii vor achita doar costurile cu branșamentul individual. O altă problemă a fost lipsa canalizării pe jumătate din strada Drumușor. În acest caz, problema va fi remediată prin lucrările de asfaltare care vor fi realizate, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Vom solicita proiectantului să găsească o soluție pentru a rezolva problema canalizării pe strada Drumușor, a promis primarul Misăilă, precizând că, din cauza procedurilor legale de achiziție publică, lucrările la lotul de străzi din Mîndrești vor începe anul viitor, după realizarea proiectării.

 

Astăzi are loc întâlnirea cu locuitorii din zona Independenței – Obor

Investiții pregătite pentru municipiul Focșani vor fi prezentate de primarul Cristi Misăilă la dezbaterile publice organizate pe parcursul lunii martie pe marginea proiectului de buget pentru acest an. În cadrul întâlnirilor cu focșănenii vor fi prezentate obiectivele de investiții și proiectele cu finanțare din fonduri europene ce urmează a fi implementate în Municipiul Focșani în perioada următoare, care sunt în diverse stadii de elaborare. Focșănenii care vor să participe la aceste dezbateri publice trebuie să știe că municipalitatea a împărțit Focșaniul în șase zone, urmând să fie organizate cinci întâlniri. Cei mai mulți focșăneni sunt așteptați în data de 7 martie, la Cinema Balada, unde sunt invitați locuitorii din zonele 1 și 3.

Întâlnirile au loc conform următorului calendar:

– În data de 06.03.2019, începând cu ora 17:00, în incinta Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea (zona 2 Independenței – Obor);

– În data de 07.03.2019, începând cu ora 17:00, în sala de spectacol a Ansambului Folcloric „Țara Vrancei” – Cinematograful „Balada” (zonele 1 și 3 Centru – Bahne);

– În data de 11.03.2019, începând cu ora 17:00, în incinta Școlii nr. 8 (zona 5 Sud);

– În data de 14.03.2019, începând cu ora 17:00, în incinta Colegiului Economic „Mihail Kogalniceanu” (zona 4 Gară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here