Afaceriști trimiși în judecată într-un dosar de evaziune fiscală

0
1320

Trei bărbați, unul din Vrancea și doi din București, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Unul dintre aceștia are 40 de ani și este din comuna Răstoaca. Conform rechizitoriului, în luna august a anului 2012, în calitate de administrator al unei societăți, acesta ar fi înregistrat în evidențele contabile o factură în valoare de 580.000 lei plus TVA, factură emisă de o altă societate, operațiune despre care anchetatorii spun că ar fi fost nereală având în vedere că achiziția evidențiată în factura înregistrată era fictivă. Anchetatorii spun că bărbatul a făcut acest lucru cu consecința deducerii nelegale de TVA în sumă de 139.200 lei, sumă la care se adaugă prejudiciul creat bugetului de stat privind impozitul pe profit în sumă de 92.800 lei.

Cel de-al doilea inculpat din dosar are tot 40 de ani, este din București și este, sau era la momentul comiterii faptei, consilier juridic la o societate. În sarcina lui s-a reținut infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală. Anchetatorii spun că în aceeași perioadă, în calitate de administrator de fapt al unei societăți, respectiv al societății care a emis factura amintită anterior, l-a sprijinit în realizarea rezoluției infracționale pe primul inculpat, în vederea desfășurării de activități comerciale ilicite.

Ultimul inculpat, în vârstă de 36 de ani, este tot din București și este managerul unei societăți. Și el va fi judecat tot pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală. Anchetatorii spun că tot în luna august a anului 2012, în calitate de administrator de drept al unei societăți, respectiv societatea care a emis factura, a pus la dispoziție ștampila unității, precum și alte documente la dispoziția celui de-al doilea inculpat, în vederea desfășurării de activități comerciale ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here