GALERIE FOTO: Filmul “Amintiri din copilărie”, la Şcoala Nicolae Iorga Focşani

0
131
sdr

“MĂRŢIŞOR LITERAR – ION CREANGĂ”

 

Pe 1 martie 1837, după propriile-i însemnări (1839, după acte), vedea lumina zilei, la Humuleşti, cel care avea să devină unul dintre clasicii literaturii române: Ion Creangă.

Sub genericul “MĂRŢIŞOR LITERAR – ION CREANGĂ”, la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” – Focşani s-a desfășurat, la început de martie 2019, o complexă activitate organizată de prof. Liliana-Simona Niţu şi bibliotecar Adriana Măciucă, la care și-a adus contribuția d-na director Daniela Trandafir, cu participarea elevilor cls. a V-a B.

După cuvântul de deschidere rostit de coordonatorii activităţii, elevii clasei a V-a B au intrat în rolurile personajelor principale din “Amintiri din copilărie”, în cadrul unui joc de rol, având la bază fragmentul ”La cireșe”, din opera literară ”Amintiri din copilărie”.

Centrul de Documentare şi Informare al şcolii a fost gazda expoziţiei organizate cu acest prilej, sub coordonarea d-nei bibliotecar Adriana Măciucă, fiind expuse cărţi, fotografii şi imagini.

În cadrul activității, elevii clasei a V-a B au avut de reconstituit un puzzle cu referire la viața și opera marelui scriitor. Micuții școlari au demonstrat că au vaste cunoștințe despre cel care i-a dat viață în scris celebrului personaj Nică, dacă ținem cont de rapiditatea cu care au rezolvat jocul. Au fost vizionate secvenţe îndrăgite din filmul “Amintiri din copilărie”. “Participând la aceste activităţi, pentru câteva clipe ne-am transpus – imaginar – în lumea fascinantă a lui Nică, retrăindu-i păţaniile şi devenind părtaşi, pentru câteva momente, la desfăşurarea acestora”, a declarat prof. Liliana Niţu.

 

Prof. Liliana-Simona Niţu

Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” Focşani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here