Unul dintre inculpații din dosarul afaceristului împușcat mortal vrea în libertate

0
4667

Unul dintre bărbații arestați preventiv în dosarul omorului afaceristului Constantin Chiriță, vrea în libertate. Bărbatul a contestat măsura arestului preventiv, urmând ca dosarul său să ajungă pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați.

Cel care nu s-a împăcat cu ideea arestării este bărbatul care nu a participat efectiv la crimă, el fiind cel care a condus cea de-a doua mașină, asigurându-le fuga celor ce au tras asupra afaceristului. Bărbatul, care vrea să fie cercetat în stare de libertate sau să i se aplice o măsură mai blândă, este Marius Daniel Cruceanu care este cercetat în dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată.

Ceilalți doi inculpați sunt Bogdan Ionuţ Sprinciană, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. De aceleaşi infracţiuni este acuzat şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu, cu excepţia infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Aceștia din urmă nu au contestat măsura arestului preventiv, de altfel ei recunoscând comiterea faptelor.

Cei trei au fost arestați săptămâna trecută, marți mai exact, după ce luni au fost prinși în Vama Nădlac, la trei zile de la uciderea omului de afaceri Constantin Chiriță, zis „Telu”. Ei sunt bănuiți că în perioada 3 ianuarie – 22 februarie au urmărit victima și s-au interesat de programul ei, scopul fiind acela de a-i lua o sumă mare de bani.

În această perioadă, inculpații au cumpărat și o mașină de teren, căreia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă şi plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. După ce au pus planul la punct, în după-amiaza zilei de 22 februarie, în jurul orei 19.00, doi dintre inculpaţi au venit la Focșani cu autoturismul modificat, iar cel de-al treilea cu un alt autoturism, urmând a le asigura scăparea celor doi dacă ar fi intervenit probleme. Astfel, cei doi inculpaţi ce se aflau în maşina de teren cu numere false de înmatriculare au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autoturismul victimei, în timp ce acesta rula pe DJ 205 R Focşani – Slobozia Ciorăşti. Ulterior, au coborât din autoturism şi au executat asupra victimei două focuri de armă, care i-au produs acesteia leziuni şi au condus la deces. După săvârşirea faptei, cei doi s-au grăbit să părăsească locul faptei de teamă să nu fie identificaţi de alţi participanţi la trafic, au abandonat autoturismul avariat, după care au plecat la locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu o altă mașină.

La o zi după arestare, polițiștii vrânceni au intrat și în posesia a două pistoale cu care s-a tras asupra omului de afaceri, dar și a unei puști pe care ar fi avut-o la ei dar nu au folosit-o.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here