Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va participa azi, de la ora 12.00, la inaugurarea lucrărilor de apă și canalizare la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești“, punctul de lucru Bolotești, din cadrul proiectului regional Vranceaqua II. Valoarea contractului este 47.935.333,90 lei, din care lucrări pe raza comunei Bolotești în valoare de 20.927.085 lei. Lucrările sunt executate de societatea Hidroconstrucția SA București. Perioada de execuție este de 24 luni, la care se adaugă 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Lucrările constau în extinderea rețelelor de apă cu o lungime totală de 5.080 metri liniari, dar și extinderea reţelei de canalizare cu o lungime de 10.970 metri liniari. De asemenea, vor fi extinse trei stații de pompare a apelor uzate și vor fi extinse conductele de refulare cu 2.683 metri liniari.
Tot în cadrul contractului „Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești“ vor fi executate mai multe lucrări în orașul Odobești. Astfel, va fi extinsă stația de tratare a apei, vor fi reabilitați 495 ml rețea de apă, vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de 4.701 metri liniari șiu va fi reabilitat un rezervor de înmagazinare a apei. Tot în Odobești va fi executate lucrări la sistemul de canalizare: reabilitare rețea de canalizare pe o lungime de 595 ml; extindere rețea de canalizare, cu o lungime de 8950 ml; extindere stație de pompare apă uzată; extindere conducte de refulare, în lungime totală de 2.530 ml.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat la începutul lunii septembrie anul trecut, lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Odobești. Alături de șeful administrației județene au participat primarul din Odobești, Daniel Nicolaș, și directorul CUP, Gheorghe Vasilescu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul acestei etape sunt derulate zece contracte subsecvente proiectului Vranceaqua. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuția beneficiarului este de 2%. „Noi avem vocație de constructori. Este primul program pe care îl accesează un județ în România în ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, apă, ape uzate, în valoare de 248 milioane euro. Construim infrastructură privind calitatea vieții cetățenilor din județul Vrancea la standarde europene”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Totodată, mai trebuie știut că au fost reluate lucrările la șapte din cele zece contracte de lucrări din cadrul proiectului Vranceaqua etapa a II-a, derulat de administrația județeană. Lucrările din cadrul acestui proiect se vor derula în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Directorul societății CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, a declarat că lucrările au fost reluate încă din data de 20 ianuarie, iar în prezent se lucrează la toate cele șapte contracte la care au fost semnate contractele de lucrări. „Lucrările la proiectul Vranceaqua, etapa a II-a au fost reluate încă din data de 20 ianuarie de către toate firmele care au câștigat licitațiile, respectiv societățile Hidroconstrucția SA, Vega 93 SRL, Lemacons SRL, Tancrad SRL. Practic, în acest moment se lucrează la toate cele șapte contracte la care au fost semnate contractele de lucrări. Estimăm ca anul acesta să fie realizat un volum mare din totalul de lucrări ce trebuie executate“, a afirmat Gheorghe Vasilescu.
Proiectul cuprinde 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare din mai multe localități din județul Vrancea.
La sistemul de alimentare cu apă lucrările se vor implementa în 19 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu).
La sistemul de canalizare lucrările se vor implementa în 35 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vârteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici (Lepșa – Greșu).
Vranceaqua etapa a II-a, exemplu la nivel național
Președintele Consiliului Județean Vrancea a precizat că Vranceaqua etapa a II-a este un exemplu la nivel național. „«Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a » este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene“, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
Tot azi, de la ora 13.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea va avea loc o conferință de presă prilejuită de semnarea contractului de lucrări „Înființare sistem de alimentare cu apă și canalizare în Lepșa Gresu UAT Tulnici; Stație de epurare Gugești; Înființare sistem apă în Sihlea, UAT Sihlea și completare sursă în Soveja”, din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea- Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.