Arest la domiciliu pentru un focșănean cercetat pentru trafic de droguri

0
756

Un bărbat din Focşani a primit arest la domiciliu într-un dosar de trafic de droguri. Iniţial, procurorii au cerut arestarea lui în lipsă, dar instanţa a amânat de două ori judecarea cauzei, timp în care bărbatul a şi fost găsit. Astfel, ieri, magistraţii de la Tribunalul Vrancea au respins propunerea de arestare făcută de procurorii DIICOT şi au dispus măsura arestului la domiciliu.

“(…) respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatului M (…) F (…), formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie- D.I.I.C.O.T.- B.T. Vrancea. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul M (…) F (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 2 alin. 1. din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 C.pen. şi art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.02.2019 şi până la data de 26.03.2019 inclusiv. În baza articolului 221 alin. 1 C. pr.pen., impune inculpatului obligaţia să nu părăsească imobilul de domiciliu situat în mun. Focşani, str (…), fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta. În baza art. 221 alin. 2 C.p.p., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu inculpata M (…) A (…) M (…) cu martorii (…). Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.pr.pen. privitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse. În temeiul articolului 221 alin. 5 C. pr.pen., inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. În baza art. 221 alin. 9 C.pr.pen, încredinţează supravegherea respectării de către inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu şi a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia organului de supraveghere IPJ Vrancea – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare prin formaţiunea de poliţie competentă teritorial. Constată că propunerea de arestare preventivă a fost solutionată cu inculpatul în stare de libertate şi asistat de avocat ales. (…). Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.02.2019”, se arată în hotărârea instanţei.

În acelaşi dosar, la jumătatea acestei luni, a mai fost arestată la domiciliu şi o tânără din comuna Cîmpuri. Fata a fost reţinută după ce “la data de 13 februarie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea, în colaborare cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, pe raza municipiului Focșani, în cadrul căreia au executat un număr de 9 percheziții la domiciliile principalilor suspecți. Cu această ocazie au fost identificate și ridicate 7 telefoane mobile, 3 grindere, un mini-cântar electronic, resturi de țigări confecționate artizanal și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Zece persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise. În urma probatoriului administrat, D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea a emis împotriva unei tinere de 24 ani ordonanță de reținere, fiind prezentată Tribunalului Vrancea care a dispus măsura arestului la domiciliu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri de risc”, au transmis atunci poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here