Aventurierul Bear Gryll ar putea fi amendat de autorităţile bulgare după ce a omorât şi gătit o broască

0
106

Aventurierul Bear Grylls ar putea fi amendat de autorităţile din Bulgaria după ce, într-unul dintre episoadele serialului său ”Running Wild”, a ucis o broască şi a fiert-o pe un aragaz de camping, scrie vineri The Telegraph. Într-un episod filmat în Munţii Rila din Bulgaria în 2017, Grylls împreună cu dansatorul Derek Hough ucid, eviscerează şi gătesc o broască. Cei doi înoată apoi într-un lac. ”Din materialul înregistrat rezultă, în mod evident, că, în timpul filmărilor, au fost încălcate reglementările şi regulile de comportament în zonele protejate: accesul în bazinul lacului Karakashevo şi înotul în lac, aprinderea unui foc, capturarea şi uciderea unui animal”, a precizat ministrul Mediului într-o declaraţie. Compania producătoare a documentarului riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 5.000 de euro, iar Grylls şi Hough ar putea fi amendaţi cu sume între 250 şi 2.500 de euro, mai notează The Telegraph în ediţia online.

Parcul naţional Rila din sud-vestul Bulgariei este cel mai mare din ţară. Regiunea este protejată, iar ministrul a precizat că cei doi aventurieri au fost informaţi în legătură cu ceea ce le este permis în timpul filmărilor. Oficialul a adăugat că va investiga şi posibile încălcări ale regulamentului din partea autorităţilor parcului care au însoţit echipa de filmare.

Grylls a fost membru în trupele speciale Special Air Service (SAS) din armata britanică înainte să devină celebru cu emisiuni de televiziune în care pune în practică tehnici de supravieţuire în medii ostile. În 2015, preşedintele de atunci al SUA, Barack Obama, i s-a alăturat într-o aventură în Alaska. Cei doi au consumat un somon pe jumătate mâncat care fusese pus deoparte de un urs. Hough este un dansator profesionist cunoscut din seria de emisiuni ”Dancing With The Stars”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here