Focșănean trimis în judecată după ce a furat bunuri de la societatea pentru care lucrase

0
447

Un tânăr de 30 de ani, din Focșani, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 7 ianuarie 2017, bărbatul a pătruns prin efracție și fără drept în incinta unei societăți, de unde a sustras două baterii, un rotopercutor, un flex și un avitator, bunuri în valoare de 3.400 lei. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Din anchetă a rezultat că bărbatul a lucrat timp de două săptămâni la societatea din care a furat. Pe data de 7 ianuarie 2017, inculpatul s-a deplasat la locul de muncă, a forțat lacătul unei uși din termopan și a sustras dintr-un atelier bunurile menționate anterior. La plecare, inculpatul a încercat să pună un alt lacăt pe ușă, moment în care a fost observat de paznicul unei alte societăți, situată în apropiere. Întrebat fiind ce face acolo, inculpatul a spus că este o persoană care știe că el se află în incinta societății și că a luat sculele pentru o lucrare.

La audieri inculpatul a recunoscut că a luat sculele, explicând că a anunțat pe cineva cu privire la acest lucru și, deși nu a primit un răspuns concret, a luat bunurile pentru a executa o lucrare particulară. Inculpatul a mai adăugat și că a luat bunurile pentru a recupera diferența de salariu neplătită. De asemenea, a susținut că, la angajare, a primit o cheie pe care a păstrat-o și după ce nu a mai lucrat la societatea păgubită. Inculpatul a mai spus că a renunțat la ideea de a preda bunurile pe motiv că păgubitul a sunat-o pe concubina sa și a amenințat-o cu pușcăria.

Reprezentantul părții vătămate a declarat că inculpatul a fost angajat la firma sa, fiind de acord ca salariul să fie de 1500 lei pe lună. Deoarece a lucrat doar două săptămâni, i-a plătit aproape jumătate din salariu, totodată acesta precizând că nu l-a trimis pe inculpat la atelier pentru a lua din scule și nici nu i-a lăsat vreo cheie de la ușă.

Societatea păgubită a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 3400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here