GALERIE FOTO: Șah – Focșănenii Andrei Dănuț Neagu și Ana-Maria Apostu, între remarcații ”Cupei Genius”, de la Galați!

0
80

          ”Cupa Genius”, competiție de șah clasic de tradiție, organizată la Galați în perioada 16-17 februarie, a avut la start 40 de șahiști juniori cu vârsta sub 10 ani, legitimați la ACS Genius Galați, ACS Logic Delta Tulcea, ACS Smart Galați, Clubul de Șah Diana Galați, Clubul de Șah Orizont 64 Brăila, CS Micul Prinț Brăila, CS Olimp Șah Focșani, CSȘah Club Galați, CSM Focșani 2007, Palatul Copiilor Galați, AS Școala Gimnazială Grivița. Organizarea a fost asigurată de ACS Genius Galați, concursul, omologat național la FR Șah și internațional la FIDE, având loc în sistem elvețian, pe parcursul a șase runde.

Din Focșani au participat doi juniori – Andrei-Dănuț Neagu de la CS Olimp Șah Focșani și Ana-MariaApostu de la CSM Focșani 2007, care au fost între remarcații întrecerii.

          Andrei-Dănuț Neagu s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general, cu 5 puncte, la începutul întrecerii pornind ca valoare de pe locul 19 iar Ana-Maria Apostu s-a clasat la general pe locul 24, cu 3 puncte dar pe locul 1 în clasamentul fetelor U 08, la începutul întrecerii pornind ca valoare de pe locul 6.

Referitor la evoluțiile șahiștilor de la Focșani, trebuie să subliniem jocul foarte sigur și inventiv prestat de Andrei și faptul că el a reușit să depășescă în clasament jucători mult mai experimentați decât el. Iar Ana-Maria fiind la primul ei concurs în Galați și-a dorit foarte mult un rezultat foarte bun. Putem spune că ea s-a apropiat mult de acest deziderat deoarece rezultatul ei trebuie văzut prin faptul că ea este la categoria de vârstă U08 iar concurenții pe care i-a întâlnit în acest concurs au fost băieți și fete de U10.

La sfârșitul lunii februarie se va desfășura la Focșani ”Cupa Vranșah” pe următoarele grupe de joc: U14 – concurs de șah rapid pentru juniori nelegitimați sau legitimați sub 14 ani, în ziua de 23 februarie 2019 începând cu ora 10:00, la Sala Sporturilor Vrancea; Open – concurs de șah rapid omologat la FR Șah și FIDE pentru seniori și juniori legitimați, în ziua de 24 februarie 2019 începând cu ora 10:00, la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani. Acest concurs face parte din calendarul organizării de competiții în Vrancea pe anul 2019 al CSM Focșani 2007, cu susținerea DJST Vrancea. La aceste întreceri sunt invitați și așteptați să participe cât mai mulți jucători de șah seniori și juniori din Vrancea, dar și din mai multe localități din țară.

Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here