Un focșănean s-a dus BEAT la audieri; anterior, el fusese depistat la volan sub influența alcoolului

0
1522

Un bărbat de 40 de ani, din Focșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Conform rechizitoriului, la data de 29 septembrie 2018, în timp ce conducea un  autoturism Audi pe strada Odobești din Focșani, șoferul a fost oprit în trafic de un echipaj al Biroului Rutier Focșani pentru verificări. Oamenii legii au constatat că Inspecția Tehnică Periodică a mașinii era expirată, motiv pentru care șoferul a fost amendat.

Întrucât mirosea a alcool, agenții de la circulație l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Urmare a acestei valori, conducătorul auto a fost dus la spital pentru a-i fi luate probe de sânge. A fost de acord să-i fie luată o singură probă, iar rezultatul a fost de un gram la mie alcool pur în sânge.

Șoferul a fost audiat cu greu, anchetatorii arătând în rechizitoriu că a avut o atitudine sfidătoare. Asta pentru că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audieri, iar atunci când s-a dus era băut și nu a putut sta de vorbă cu anchetatorii. Șoferul a reușit, în cele din urmă, să dea o declarație pe data de 21 noiembrie 2018, atunci când a și recunoscut comiterea faptei.

Bărbatul nu este la primul contract cu legea penală. El a mai fost condamnat pentru infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului.

Procurorii au mai dispus trimiterea în judecată și a unui bărbat de 41 de ani, din Odobești, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. În rechizitoriu se arată că la data de 13 decembrie 2017, el a condus pe drumurile publice un  autoturism deși nu avea permis de conducere. Anchetatorii au stabilit că la data respectivă, mașina condusă de inculpat a fost oprită în trafic pe strada Podgoriei din Odobești. Oamenii legii i-au cerut șoferului actele. În timp ce se prefăcea că le caută, șoferul a plecat de la fața locului. Polițiștii au plecat în urmărirea lui și au ajuns în comuna Jariștea. La intrarea în comună, inculpatul a virat pe un drum județean și a ajuns cu mașina într-o parcelă de viță de vie. Pentru că drumul era îngust, mașina sa a intrat în coliziune cu o remorcă, în care se aflau două persoane. După tamponare, inculpatul a coborât din mașină și a fugit. A doua zi, el a mers la sediul Poliției Orașului Odobești și a recunoscut că a condus mașina în ziua anterioară, dar și că nu are permis de conducere, acesta fiind și motivul pentru care a fugit după ce a fost oprit de poliție.

Bărbatul este recidivist. El a mai primit o pedeapsă de 10 ani, aplicată de Curtea de Apel a Regiunii de Vest din Danemarca, pedeapsă recunoscută de Curtea de Apel București și apoi de Înalta Curte de Casație și Justiție. A fost liberat în iulie 2015 și i-a rămas un rest de 1208 zile. De asemenea, a mai avut condamnări și pentru violare de domiciliu, furt calificat și infracțiuni la regimul silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here