OPT ANI de închisoare pentru un bărbat care și-a bătut concubina, apoi a strâns-o de gât

0
1499

Un bărbat din satul Voetin, comuna Sihlea, care în vara anului trecut şi-a bătut crunt concubina şi a sugrumat-o, femeia murind, şi-a primit pedeapsa. El a fost condamnat de magistraţii de la Tribunalul Vrancea, în primă instanță, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru al familiei, la o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

“Condamnă pe inculpatul S (…) I (…) – în prezent aflat în Penitenciarul Focşani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru al familiei (…) la o pedeapsă de 8 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a ?i b Cod penal; Conform art.65 alin.1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a și b Cod penal, în conditiile art. 65 alin.3 Cod penal. Conform art. 399 alin.1 Cod procedură penală mentine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat prin Încheierea din 19.07.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea. Conform art.72 alin.1 Cod penal deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada retinerii şi arestării preventive începând cu 18.07.2018 la zi. Conform art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare. Constată ca nu s-au promovat acţiuni civile în cauză. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Bărbatul a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, după ce în luna iulie şi-a omorât concubina în bătaie. La momentul comiterii faptei bărbatul avea 64 de ani, iar femeia căreia i-a luat viaţa avea 66 de ani.

Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă în ziua de 16 iulie a.c. la locuinţa sa din comuna Sihlea. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul şi-a bătut concubina ore în şir, lovind-o cu pumnii, cu picioarele şi posibil cu obiecte contondente peste faţă şi corp, după care s-a urcat cu picioarele pe trupul ei, iar în cele din urmă a sugrumat-o. Loviturile primite i-au provocat femeiii leziuni incompatibile cu viaţa.

Din anchetă a rezultat că în ziua amintită, femeia a mers la un magazin din sat pentru a cumpăra vin, pe care l-a consumat, acasă, împreună cu bărbatul cu care avea o relaţie de concubinaj de aproximativ un an şi jumătate. După prânz, bărbatul a început să-i reproşeze femeii că ar fi făcut un împrumut pentru una dintre fiicele sale, acesta fiind şi motivul pentru care a luat-o la bătaie. Scandalul dintre concubini a început în curte, loc în care femeia a fost lovită cu pumnii şi picioarele, apoi bătaia a continuat în casă, loc în care victima s-a refugiat pentru a scăpa de furia bărbatului. În jurul orei 17.00, la locuinţa concubinului a venit fiul acestuia, pentru a aduce un pat. Acesta a văzut că cei doi se certau şi că femeia era bătută, aşa că i-a cerut tatălui să o lase în pace. După ce fiul a plecat, bărbatul a continuat să o lovească pe femeie, dând-o cu capul de diverse obiecte şi trăgând-o de păr. În timpul altercaţiei, el s-a urcat cu picioarele pe pieptul ei, după care a sugrumat-o.

De altfel, în timpul zilei, bărbatul a sunat-o şi pe una dintre fiicele femeii, căreia i-a spus că mama sa ar avea legături cu un alt bărbat. În timpul uneia dintre discuţii, victima a reuşit să-i ia concubinului telefonul din mână şi să-i spună fiicei sale că a fost bătută.

În noaptea de 16/17 iulie, urmare a traumelor suferite în urma bătăii crunte primite, femeia a decedat. Potrivit anchetatorilor, femeia a mai fost agresată şi anterior, motivele bătăilor fiind alcoolul consumat peste măsură şi gelozia. La audieri, barbatul a recunoscut fapta, iar din momentul în care s-a pus în mişcare acţiunea penală el a refuzat să mai dea declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here