Mamă la 14 ani; concubinul trimis în judecată

0
2370

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Slobozia Bradului, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Conform rechizitoriului, în perioada august – septembrie 2017 inculpatul a întreținut un raport sexual cu o minoră, despre care știa că are doar 14 ani. Fata a rămas însărcinată, iar în luna mai a anului 2018 a dat naștere unui copil.

Sesizarea în acest caz a fost făcută de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Inculpatul și minora au început o relație, deși tatăl fetei nu a fost de acord cu acest lucru. Într-un final, familiile s-au înțeles, iar copiii au fost lăsați să locuiască împreună la domiciliul băiatului, cei doi tineri înțelegându-se foarte bine, după cum a susținut tatăl inculpatului.

De asemenea, tatăl băiatului a mai spus că cei doi intenționează să se căsătorească. Acest lucru nu i-a „impresionat” pe anchetatori, care au deschis un dosar penal în acest caz, iar acum au dispus trimiterea în judecată a inculpatului.

Nu este singurul caz de acest gen și nici singura sesizare trimisă de la spital către parchet cu privire la copilele care devin mame. Anul trecut, în luna mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a mai multor bărbați, pentru comiterea aceluiași gen de infracțiuni. Atunci, anchetatorii arătau în rechizitorii că fetele cu care aceștia au întreținut relații sexuale au devenit mame la vârste extrem de fragede. Printre cazurile prezentate se număra și cel al unui bărbat care în luna decembrie a anului 2016 a început să aibă o relație cu o minoră, conviețuind practic cu aceasta, deși partea vătămată avea atunci 11 ani și jumătate. Cei doi au locuit împreună la domiciliul inculpatului din satul Cornetu și au avut relații asemănătoare acelora dintre soți, băiatul întreținând cu minora în mod repetat relații sexuale, în urma cărora fata a rămas însărcinată. Astfel, ea a adus pe lume un copil, la finele anului 2017. Fata avea 12 ani când a devenit mamă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here