Medic nou la Cabinetul Stomatologie de Urgență din Spitalul Județean

0
4527

Postul vacant de medic la Cabinetul Stomatologie de Urgență UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost recent ocupat de stomatologul Mihai Iordache, originar din Vrancea. Postul cu normă întreagă de medic dentist/ stomatolog a fost scos la concurs de conducerea unității, ca urmare a decesului medicului stomatolog Rașcu Dumbravă, care, împreună cu medicul Vlad Hanță, asigura serviciile medicale pentru urgențele stomatologice. La proba scrisă ce a avut loc pe 11 februarie s-au înscris șapte medici stomatologi, fiind declarați admiși doar trei, iar la proba clinică de pe data de 12 februarie a fost declarat admis doar medicul Mihai Iordache.

Cei doi medici stomatologi care activează în cadrul cabinetului Spitalului Județean tratează urgențele stomatologice ce se ivesc și la pacienții internați în spital, în diferite secții. Foarte multe persoane ajung la UPU cu probleme stomatologice, mai cu seamă pe timpul nopții. Cabinetul stomatologic din cadrul spitalului funcționează în regim de permanență și poate prelua toate urgențele de specialitate ce vin în UPU. Medicii acoperă urgențele stomatologice care ajung la UPU pe timpul zilei, dar și pe cele ale pacienților internați în spital. Pe timpul nopții, linia de gardă este asigurată de medici stomatologi, care au cabinete în oraș.

„Potrivit articolului 106(1) din ordinul 1523/3 septembrie 2008, privind modificarea și completarea ordinului ministrului sănătății publice nr 1706/2007, privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor, în structurile de primire urgență UPU, din cadrul spitalelor regionale și județene de urgență funcționează cabinete de medicină dentară, care asigură urgențele medico-dentare respectiv: stomatite acute, gingvostomatitele ulceronecronice (spălături și colutorii), pulpita acută (pansament calmant, extirpare vitală), paradontită apicală acută (drenaj endodontic/osteotomie transmaxilară),  abcese (incizie, drenaj), alveolite (spălături, conuri antibiotice, eventual chiuretaj), hemoragie postextracțională (toaletă, sutură, eventual chiuretaj), traumatisme dento-alveolare (reducere, imobilizare fracturi, extracție dentară), periconarită (tratament antiinflamator, incizie, drenaj), traumatisme maxilo-faciale (hemostrază, imobilizări temporare), luxații articulația temporo-mandibulară (reducere și imobilizare). În alineatul 3 al aceluiași articol, se mai precizează că după rezolvarea urgențelor medicodentare, urmărirea evoluției pacientului și a efectuării tratamentului de lungă durată se face într-un cabinet de medicină dentară, altul decât cel care face parte din structura UPU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here