Nouă PERCHEZIŢII şi o focșăneancă de 24 de ani în arest la domiciliu, într-un dosar de trafic de droguri

0
4616

O tânără de 24 de ani, reţinută în noaptea de miercuri spre joi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea într-un dosar de trafic de droguri, a primit arest la domiciliu. Instanţa a respins, joi, propunerea de arestare preventivă a fetei şi a dispus măsura arestului la domiciliu.

Decizia a fost luată de magistraţii de la Tribunalul Vrancea şi nu este definitivă. “(…) respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatei M(…) A(…)-M(…), , formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- D.I.I.C.O.T.- B.T. Vrancea. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata M(…) A(…)-M(…), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.02.2019 şi până la data de 15.03.2019, inclusiv. (…) impune inculpatei obligaţia să nu părăsească imobilul de domiciliu situat în com. Câmpuri, sat Câmpuri, jud. Vrancea, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta. (…) pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemată; – să nu comunice cu inculpatul (…), cu martorii (…). Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.pr.pen. privitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse. (…) inculpata poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. (…) încredinţează supravegherea respectării de către inculpată a măsurii preventive a arestului la domiciliu şi a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia organului de supraveghere IPJ Vrancea – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare prin formaţiunea de poliţie competentă teritorial. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei reţinute (…) în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, dacă nu este reţinută/ arestată în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată in hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.

 

Cannabis şi etnobotanice ridicate de anchetatori

 

Tânăra a primit ordonanţă de reţinere în noaptea de miercuri spre joi, după ce miercuri după-amiază poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat mai multe percheziţii în Focşani, într-un dosar de trafic de droguri. Potrivit unor surse, anchetatorii au efectuat nouă percheziţii, iar în timpul acestora au găsit droguri, respectiv cannabis şi etnobotanice. De asemenea, oamenii legii au mai găsit şi grindere folosite la cântărirea mărfii, dar şi alte bunuri, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

După percheziţii, mai multe persoane au ajuns la audieri, iar la finalul acestora anchetatorii au dispus reţinerea tinerei de 24 de ani. Potrivit unor surse, anchetatorii ar mai căuta şi un bărbat, care are calitatea de inculpat. De altfel, acest lucru rezultă şi din soluţia instanţei. Această persoană nu  fusese găsită până ieri.

Cu privire la acţiunea poliţiştilor de miercuri, nici poliţia şi nici DIICOT-ul nu a făcut o comunicare oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here