Handbal – Emilian Marocico și Ilija Sladic, în echipa etapei trecute a Ligii Naționale!

0
123

Senzaționala victorie obținută de echipa de handbal a CSM Focșani 2007 sâmbătă, 9 februarie, în Sala Polivalentă, în confruntarea cu puternica formație a Stelei București, a produs puternică impresie nu doar focșănenilor iubitori ai acestui sport, ci și specialiștilor. Între aceștia se află și reprezentanții Sidicatului Național al Handbaliștilor din România și ai Prosport care au inclus în echipa etapei doi jucători ai Focșaniului! Este vorba despre Emilian Marocico, portarul care i-a dezarmat prin paradele sale de mare efect, făcute cu o seninătate și un calm  specifice doar jucătorilor de mare valoare, care se știu ca atare și se exprimă în același fel, și de Ilija Sladic, modest ca om, indicutabil valoros, cu clasă certă ca handbalist, jucătorul ce poate face diferența.

          Maro nu este la prima recunoaștere acordată de oameni din afara echipei, portarul focșănean fiind declarat în trecuta ediție de campionat jucătorul etapei pe postul său de mai multe ori de cititorii site-ului HandbalVolei.

Iar Ilija Sladici, profesionist desăvârșit, trecut prin handbalul mare al lumii- sârbesc și spaniol, integrat repede și fără sincope în angrenajul echipei focșănene a fost golgeterul CSM 2007 în trecuta ediție de campionat. A surprins, duminică, doar calmul cu care a trimis de 7 ori, apoape pe nevăzute, mingea în poarta Stelei. Dar a și condus o bună perioadă jocul CSM 2007 punându-și coechipierii în poziții de șut!

Dacă avem în vedere că în echipa etapei anterioare fuseseră incluși Marius Ragea și Mihăiță Miroiu, putem spune că nu este deloc întâmplătoare poziția din clasament a CSM Focșani care, după 17 etape este pe locul 7, cu zece puncte peste primul loc d eplay-out. Cu patru jucători remarcați la această manieră în două etape, cu ceilalți jucători care pot fi oricând într-o asemenea onorantă postură, echipa CSM Focșani 2007 poate gândi frumos și la play-off-ul Cupei României și la îndeplinirea obiectivului de intrare în play-off la final de sezon regulat al campionatului Ligii Naționale!

          Cel mai bun 7 al etapei a 17-a, în viziunea Sindicatului Național al Handbaliștilor din România și Prosport: portar: Emilian Marocico (CSM Focşani); extremă stânga: Hugo Descat (Dinamo); inter stânga: Ilidja Sladic (CSM Focşani); centru: Henrique Teixeira (CSM Bucureşti); inter dreapta: Nikola Crnoglavac (HCDS Constanţa; extremă dreapta: Marius Sadoveac (Poli Timişoara); pivot: Zoran Nikolic (HCDS Constanţa; apărător: Ibrahim Diaw (HC CS Buzău).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here