Direcția Agricolă reface normele de venit pentru fermieri

0
235

Specialiștii Direcției Agricole vor relua procedura pentru stabilirea normelor de venit care vor fi utilizate de fermieri la impozitarea veniturilor din activitățile agricole. Noile propuneri de norme de venit trebuie realizate în această lună și transmise către administrațiile fiscale astfel încât fermierii să le poată utiliza la depunerea declarației unice din acest an. Noile metodologii de calcul au fost aprobate de Guvern și vizează stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activități agricole, precum și metodologia de calcul a reducerii normei de venit pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit prevăzută în Legea cooperației agricole.

Noul act normativ introduce sintagma „normă de venit unitară, ca valoare necesară calculului de către persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, denumite în continuare persoane fizice, a producției valorificate prin/către cooperativa agricolă, pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit”. Actul normativ mai stabilește faptul că în cazul persoanelor fizice/membrilor asocierilor fără personalitate juridică, cultivarea terenurilor cu soiuri de plante pentru producția destinată furajării animalelor deținute nu generează venit impozabil, completarea tabelului produselor vegetale cu „Plante medicinale și aromatice”.

Este stabilită metodologia de calcul de către contribuabili, persoane fizice, a venitului anual și după caz, a venitului anual rezultat în urma reducerii normei de venit, cu prevederi specifice pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă în anul fiscal 2018, precum și pentru perioada următoare începând cu anul fiscal 2019, referitoare, atât la depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, cât și a rectificării acesteia prin depunerea unei declarației rectificative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here