ANM: Vreme schimbătoare şi precipitaţii în aproape toată ţara, în intervalul 11 – 24 februarie

0
159

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (până pe 24 februarie) o vreme schimbătoare, cu treceri de la valori termice maxime de 10-12 grade la temperaturi de cel mult 3-4 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente în aproape toată ţara atât în primele trei zile din această săptămână, cât şi după 20 februarie, dar în cantităţi moderate, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

În Moldova, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade, în data de 16 februarie. Ulterior, maximele vor creşte până spre 8 – 9 grade, în medie, în perioada 20 – 22 februarie, iar spre sfârşitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor creşte spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Tendinţa va fi, în general, după această dată, spre valori cuprinse între -3 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales până 16 februarie, precum şi după data de 21 februarie.

 

La munte, în prima zi, media temperaturilor maxime va fi de 2 – 3 grade, după care va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor, tendinţa va fi în general de creştere, iar între 18 şi 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a zero grade. Nopţile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, importante cantitativ pe 11 şi 12 februarie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2WYI1MX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here