Regizorul Lars von Trier devine actor și interpretează un rol într-un film independent

0
21

Controversatul regizor danez Lars von Trier a acceptat să devină actor şi va trece în faţa camerelor de filmat pentru a interpreta un rol secundar într-un lungmetraj independent, care se confruntă cu probleme de finanţare, au anunţat vineri producătorii acestei pelicule, citaţi de AFP. Filmul este regizat de actorul şi regizorul danez Aske Bang, nominalizat la Oscar în 2017 pentru un scurtmetraj. Filmările vor începe în luna martie, iar echipa de producţie a lansat o campanie pe platforma de finanţare participativă Kickstarter pentru a completa sumele necesare pentru realizarea producţiei.

În „Welcome To The Moon”, Lars von Trier, care a şocat spectatorii de la Cannes 2018 cu foarte violentul „The House that Jack Built”, un film despre epopeea sângeroasă a unui criminal în serie, va avea o scurtă apariţie pe ecran, au precizat producătorii într-un comunicat. „Din câte ştiu, Lars von Trier trebuie să joace rolul unui bărbat supărat care se va aşeza pe un scaun într-un colţ al camerei. Cred că poate să joace acest rol. Iar eu ar trebui să joc un producător de film lipsit de griji şi cu un ego supradimensionat. Consider că şi acesta este un rol pe care eu pot să îl joc”, a declarat pentru agenţia de presă daneză Ritzau producătorul cineastului Lars von Trier, Peter Aalbaek, care participă şi el la acest proiect cinematografic.

Prin acest film „hibrid”, Aske Bang, în vârstă de 30 de ani, doreşte să estompeze graniţele dintre genuri, combinând elemente de dramă, comedie şi thriller, în jurul unei poveşti despre prietenia dintre un regizor şi un actor ratat, căruia regizorul nu doreşte să îi spună că i-a încredinţat rolul principal starului danez Mads Mikkelsen.

Lars von Trier, considerat un maestru al artei provocării, a fost recompensat la Cannes în anul 2000 cu trofeul Palme d’Or pentru filmul „Dancer in the Dark”. De-a lungul anilor, cineastul danez a impresionat pe Croazetă şi cu alte filme de succes, precum „Europa” (Premiul juriului), „Breaking the Waves” (Marele premiu al juriului), „Dogville”, „Antichrist” şi „Melancholia” – ultimele trei producţii fiind nominalizate la Palme d’Or. Lars von Trier, renumit şi pentru umorul lui negru, a fost declarat „persona non grata” la Festivalul de Film de la Cannes în 2011, după ce a declarat într-o conferinţă de presă că îl „înţelege” pe Hitler. Regizorul danez a prezentat apoi scuze publice şi a revenit pe Croazetă după o pauză de şapte ani, în 2018, cu filmul „The House that Jack Built”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here