Cutremur cu magnitudinea 3,5 pe Richter, sâmbătă dimineaţa

0
900

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 5:15, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de un grad pe scara Mercalli. Conform INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 129 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (15 km), Covasna (42 km), Întorsura Buzăului (45 km), Mizil (51 km) şi Vălenii de Munte (52 km).

În luna februarie 2019, în România s-au produs nouă cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,9 pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here