Concediu mai scurt pentru directorii și directorii adjuncți de școli; profesorii au vacanță 62 de zile

0
1158
FOTOGRAFIA INSOTESTE MATERIALUL MEDIAFAX: "Majoritatea elevilor din Capitala s-au alaturat profesorilor -pentru o greva mai buna.-" Profesori ai Colegiului Economic Virgil Madgearu, din Bucuresti, stau in cancelarie, participand astfel la greva de avertisment de o zi, luni, 3 noiembrie 2008. ANITA VIZIREANU / MEDIAFAX FOTO

Reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea urmează să discute cu directorii și directorii adjuncți de unități de învățământ, din întreg județul, în legătură cu o propunere de ordin care să reglementeze durata concediului în cazul lor. De asemenea, vor mai fi consultați și cei care conduc Casa Corpului Didactic (CCD), precum și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE). Potrivit propunerilor, cei cu funcții de conducere ar urma să aibă concediu 21 – 28 de zile, în funcție de vechime, ca și  inspectorii școlari. Cadrele didactice fără funcții de conducere au 62 de zile de concediu, în timp ce elevii stau acasă 73 de zile într-un an.

Potrivit propunerilor, profesorii și directorii vor fi obligați să-și ia concediu în vacanțele elevilor, cu mențiunea că pe perioada examenelor naționale trebuie asigurat personal suficient pentru buna desfășurare a acestora. În fiecare unitate de învățământ, consiliul de administrație trebuie să se asigure că profesorii și directorii își vor efectua concediul de odihnă în perioada vacantelor școlare. Totuși, consiliul de administrație trebuie să se asigure că există suficient personal pentru examenele naționale, lucru care se întâmpla și până acum.

Propunerea de ordin arată că efectuarea concediului de odihnă se va realiza în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului. Această programare se face până la sfârșitul anului calendaristic pentru anul școlar următor. ”(…) nu era reglementat nicăieri de câte zile de concediu de odihnă beneficiază un director. Este un proiect supus dezbaterii publice și fiecare are dreptul să facă propuneri”, a spus, pentru Monitorul de Vrancea, Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea. Acesta ne-a mai spus că SLI va prezenta la nivel național propunerile dascălilor venite din teritoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here