Pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial în habitatele piscicole naturale, interzis 60 de zile

0
307

Pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial în habitatele piscicole naturale va fi interzis pe o perioadă de 60 de zile, între 11 aprilie şi 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, între 26 aprilie şi 9 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în legislaţie, a anunţat, joi, Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Măsurile de prohibiţie au fost luate în conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministrului Mediului cu nr. 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Astfel, se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv. De asemenea, măsura este valabilă în aceeaşi perioadă şi în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, inclusiv pentru pescuitul familial.

Potrivit sursei citate, pescuitul în fluviul Dunărea, în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, este interzis pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv. În apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, măsura este valabilă pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie.

ANPA precizează că se interzice pescuitul la ştiucă, în scop comercial, recreativ şi familial, de la data intrării în vigoare a ordinului până la 15 martie inclusiv, cu respectarea perioadelor, zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2019. „În mod special, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv la ştiucă este permis numai cu reţinerea a maximum două exemplare pe zi, care să însumeze nu mai mult de 5 kilograme sau un singur exemplar dacă greutatea lui depăşeşte 5 kilograme”, se arată în comunicat.

Şi la crap, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în mod special, pescuitul recreativ/sportiv în afara perioadelor de prohibiţie este permis numai cu reţinerea unui singur exemplar pe zi, care să nu depăşească 5 kilograme.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2TED9uw

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here