GALERIE FOTO: Elevii adjudeni au aflat cum crește floarea soarelui, în cadrul orei Să ŞTIM

0
105

Proiectul Naţional Ora Să ŞTIM la Biblioteca municipală Adjud

 

Miercuri, 06 februarie 2019, au avut loc primele ateliere de lectură pe două grupe de vârste: 3-6 ani, respectiv 7-10 ani. Preşcolarii de la Grădiniţa nr.4, educatoare Maria Postolache, educatoare Valerica Drăgan, educatoare Loredana Lăcătuş, educatoare Ramona Niscoveanu, înscrişi la primul atelier de lectură, s-au întâlnit la ora 16:00 la sala de lectură a Bibliotecii municipale Adjud. Acestora li s-a citit povestea „Gărgăriţa morocănoasă” de Eric Carl, au aflat că gărgăriţa morocănoasă nu știe să se comporte frumos,  se crede cea mai puternică dintre toţi şi este lăudăroasă, iar în momentul în care începe să înțeleagă diferențele dintre ea și animale se întoarce în lumea ei obosită, udă, dar cu respect. La finalul activităţii  participanţii au primit o gărgăriţă pictată sau modelată din plastilină.

De asemenea, cinci elevii de la Şcoala Gimnazială „Mihail Armencea”, prof. Oana Petrea, înscrişi la al doilea atelier de lectură au fost împreună timp de o oră (12:00-13:00) la bibliotecă. Acestora li s-a citit povestea florii-soarelui din volumul „Călătorie prin trei ierburi și lumină” de Iulia Iordan. Elevii au realizat experimentul „Botanist sau grădinar?” astfel:  au umplut câte un pahar cu pământ în care au semănat câteva semințe de floarea soarelui în mijloc și au  udat pământul. Aceştia au aflat cum creşte planta, cum îmboboceşte, cum înfloreşte şi cum se roteşte în funcţie de poziţia soarelui. Fiecare copil a luat acasă câte o floarea–soarelui modelată din plastilină sau pictată pe farfurii de plastic.

În cadrul atelierelor, pornind de la o lectură interactivă, copii vor descoperii noţiuni elementare despre lucrurile şi fenomenele din jur. Pentru desfăşurarea proiectului Ora să ŞTIM, Biblioteca  municipală Adjud a primit gratuit seturi de cărţi special selectate.

Mulţumim Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu“ Vrancea şi partenerului, Fundaţia Progress.

 

Director, prof. Tatiana Valea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here