GALERIE FOTO: Două profesoare din Vrancea, în Grecia la un proiect Erasmus

0
1705

Pe parcursul a cinci zile, la Directorate of Secundary Education, în Trikala (Grecia), s-a desfășurat a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului  Erasmus „Opening Doors, giving Opportunities”. Profesoarele Maria Costache și Maria Andra Matei, care au reprezentat Asociația Renato din Focșani, au luat parte alături de parteneri din alte cinci țări la discuții privind abandonul școlar. Proiectul își propune să deschidă participanților porțile către culturile altor țări, dându-le totodată oportunitatea să se dezvolte pe plan personal și profesional. Beneficiarii proiectului sunt reprezentați de asociații și centre educaționale și lingvistice din Spania, Portugalia, Grecia, Finlanda, România și Italia.

Obiectivul general al proiectului este acela de a diminua fenomenul de părăsire timpurie a şcolii în ţările implicate în proiect prin elaborarea și aplicarea unor servicii socio-educative integrate de educaţie remedială și măsuri de educaţie preventivă pentru menţinerea în sistemul de educaţie a elevilor aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii. Evenimentul a avut ca scop implementarea unor norme de integrare a elevilor cu dizabilități, realizarea de activități în vederea medierii conflictelor și problematizarea în jurul ideii de combatere a abandonului școlar. Prin intermediul atelierelor de lucru, participanții au interacționat, au asociat și prelucrat date în context internațional.

Profesoarele Maria Costache și Maria Andra Matei au realizat în cadrul întâlnirii internaţionale de la Trikala un workshop ce a avut ca principal obiectiv informarea partenerilor din proiect cu privire la activităţile pe care le derulează România pentru combaterea abandonului şcolar, precum şi acţiunile întreprinse pentru a readuce la şcoală şi a integra pe piața muncii pe cei care au abandonat timpuriu şcoala.

Tot în cadrul acestui workshop au fost prezentate activităţi derulate în baza de practică de la Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu” din Focşani. Pe parcursul celor cinci zile, membrii proiectului au avut prilejul să viziteze Universitatea din Thessaly, Muzeul Literaturii Eline, o școală vocațională, dar și obiective de referință în cultura greacă, precum complexul de mănăstiri Meteora.

Erasmus reprezintă o oportunitate, o experiență, o călătorie către viitor, potrivit celor care participă la astfel de proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here