Doi foști soți țin poliția în „priză” prin nenumărate plângeri reciproce

0
1764

Un bărbat și o femeie din comuna Vârteșcoiu, care au fost căsătoriți și care au împreună două fiice majore, au ajuns în atenția poliției, dar și a presei, după ce la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea au fost înregistrate mai multe sesizări în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiuni de amenințare, violență în familie, furt, distrugere și nerespectarea hotărârii judecătorești. Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Vrancea, atât bărbatul cât și femeia au formulat în repetate rânduri plângeri și sesizări, scoțând astfel în evidență o stare conflictuală permanentă. IPJ Vrancea precizează că polițiștii care au desfășurat activitățile specifice în cauzele penale aflate în lucru au respectat prevederile legale și au dat curs tuturor sesizărilor formulate de ambele părți, astfel încât nu s-a impus ca vreunul dintre aceștia să fie cercetat disciplinar.

„Referitor la unele aspecte apărute în spațiul public la data de 6 februarie a.c., privind starea conflictuală existentă între două persoane din comuna Vârteșcoiu, facem următoarele precizări:

În cursul anului 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au consiliat în repetate rânduri persoanele în cauză și au încercat să aplaneze starea conflictuală existentă.

Astfel, pe lângă întâlnirile care au avut loc între aceștia și polițiști la nivelul Postului de Poliție Vârteșcoiu și al Secției de Poliție Rurală Odobești, cei doi au fost consiliați și de către ofițerul de prevenire a criminalității, ofițerul de proximitate și cel din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Vrancea, ocazie cu care li s-au adus la cunoștință prevederile legale în vigoare și au fost sfătuiți în detaliu cum să se comporte astfel încât să nu încalce ordinul de protecție dat de instanță.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea sunt înregistrate mai multe sesizări (formulate atât de către bărbat cât și de către femeia în cauză), în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiuni de amenințare, violență în familie, furt, distrugere, nerespectarea hotărârii judecătorești, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluțiile legale.

Polițiștii care au desfășurat activitățile specifice în cauzele penale aflate în lucru, sub coordonarea procurorului, au respectat prevederile legale și au dat curs tuturor sesizărilor formulate de ambele părți, astfel încât nu s-a impus ca vreunul dintre aceștia să fie cercetat disciplinar”, se arată într-o precizare transmisă de Biroul de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here