Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, întâlnire cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german

0
87

Întâlnirea domnului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri  europene, cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, condusă de domnul Gunther Krichbaum, președintele comisiei.

 

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, s-a întâlnit astăzi, 6 februarie 2019, la Palatul Parlamentului, cu o delegație a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusă de domnul Gunther Krichbaum, președintele Comisiei. La întrevedere au participat și doamna senator Gabriela Crețu, doamna deputat Roxana Mânzatu, precum și domnii deputați Ovidiu Ganț, Andrei Gerea, Ștefan Mușoiu și Petre Florin Manole.

Au fost abordate teme de interes de pe agenda europeană, în special în contextul deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului UE, precum procesul de extindere a UE în Balcanii de Vest și aderarea la spațiul Schengen.

Angel Tîlvăr a subliniat că organizarea Președinției române a Consiliului UE are valoare funcțională, nu doar simbolică, bucurându-se la nivel național de o abordare unitară, pro-europeană. De asemenea, în cadrul discuțiilor, demnitarii germani și-au manifestat interesul pentru temele de actualitate de pe agenda Comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul României, cu precădere din perspectiva subsidiarității.

Totodată, în cadrul întrevederii, a fost exprimată dorința celor două părți pentru intensificarea cooperării interparlamentare, în acest context, domnul Angel Tîlvăr subliniind “importanța dialogului direct, aplicat, care întotdeauna ajută la eliminarea interpretărilor și clarifică nelămuririle”.

 

Comunicat de presă, 6 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here