Adolescent arestat preventiv pentru tâlhărie calificată

0
235

Un adolescent de 16 ani a primit ieri mandat de arestare preventivă, el fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. Propunerea de arestare a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, fiind admisă de judecători.

Tânărul a fost arestat după ce, în urmă cu câteva zile, în Focşani, a atacat o femeie pe stradă, pe timp de noapte, pe care a lovit-o, a pus-o la pământ şi apoi i-a luat un telefon mobil.

Potrivit informaţiilor primite de la procurorul Ionuţ Drîmbă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, fapta a fost comisă la data de 3 februarie a.c. “Din cercetări a rezultat că minorul, în data de 3.2.2019, pe timp de noapte, a lovit cu pumnul o persoană de sex feminin, a trântit-o la sol şi i-a sustras un telefon mobil. La data de 6 februarie s-a dispus reţinerea minorului, iar astăzi (ieri-n.r) a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi penale, persoana în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, ne-a precizat procurorul Drîmbă.

Politiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani l-au identificat pe principalul suspect pe data de 6 februarie a.c. Totodată, lucrătorii de poliţie au recuperat bunul sustras de la femeie şi i l-au înapoiat acesteia. “La data de 3 februarie a.c., ora 21.13, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că în seara zilei respective un individ i-a sustras un telefon, prin acte de violenţă. La data de 6 februarie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Focşani au identificat principalul suspect în cauză, și anume un tânăr, în vârstă de 16 ani, din mun. Focşani. De asemenea,  prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate”, au transmis reprezentanţii Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here