Soveja: Dispensarul medical uman va fi inaugurat anul acesta; asfalt pe 6 km de drumuri comunale și locale

0
1246

Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a anunțat că anul acesta va finaliza două proiecte de investiții. Este vorba de construirea un dispensar medical uman modern, funcțional și complet utilat și dotat cu aparatura și logistica necesară și asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri comunale și locale. Dispensarul medical uman este realizat de societatea Fornix SRL Tecuci, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul Costică Ciolan a declarat că investiția va fi realizată pe locul unde se află clădirea fostului dispensar, aflată în fază avansată de degradare, care a fost demolată. „Clădirea în care va funcționa noul dispensar va fi formată din parter și etaj. În acest moment putem spune că lucrarea este realizată în proporție de 50 la sută urmând ca imediat ce vremea va permite să fie reluate lucrările. La parterul clădirii va funcționa un cabinet de medicină generală, o cameră de sterilizare, un cabinet stomatologic și un cabinet de radiologie. La etaj va fi amenajat un apartament cu două camere care va fi locuință de serviciu pentru un medic. Clădirea va fi complet utilată și dotată cu aparatura necesară, va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, canalizare și va avea o centrală termică proprie“, a precizat primarul Costică Ciolan.

Acesta a adăugat că prin PNDL 2 are în derulare un proiect ce vizează asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri comunale și locale, respectiv drumuri pe care s-a introdus sistemul de canalizare. „Pot să vă spun că cel mai târziu în luna iulie terminăm lucrările la proiectul de reabilitare a drumurilor, iar până la finele anului inaugurăm și dispensarul medical“, a mai spus primarul Costică Ciolan.

Edilul șef din Soveja a reușit ca în ultimii opt ani să realizeze mai multe investiții. Printre altele, este vorba de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Soveja. Acesta  dispune de o sală de 400 de locuri, complet reabilitată, cu scaune noi şi confortabile, o scenă mare care permite accesul către două vestiare în care se pot schimba artiştii, aparatură de specialitate pentru organizarea de spectacole. Căminul Cultural este dotat cu băi complet utilate şi moderne, inclusiv pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în cadrul acestui imobil mai sunt spaţii de recreere şi petrecere a timpului liber. Imobilul beneficiază de două centrale pe combustibil solid, ultramoderne.

Un alt proiect este cel privind „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea“, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar şi crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. „Acest proiect are două componente: una a constat în reabilitare de drumuri şi am reuşit să asfaltăm 8,4 kilometri de drumuri locale şi cea de-a doua componentă a vizat amenajarea unui parc situat între satele Rucăreni şi Dragosloveni. Parcul dispune de spaţii verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foişoare fiecare urmând să fie dotat cu un grătar, dar şi un teatru de vară în care vor fi organizate spectacole”, a precizat edilul șef.

Primăria Soveja a mai finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 –intersecţie DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, drum ce are o lungime de 3,6 kilometri. De asemenea, comuna Soveja a fost prinsă în proiectul Vranceaqua-2, derulat de Consiliul Judeţean Vrancea, care prevede modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă, dar şi construirea unei reţele de canalizare moderne, în lungime de peste 8 kilometri. „Toate aceste proiecte au devenit realitate cu sprijinul conducerii judeţului Vrancea, personal al preşedintelui Marian Oprişan, căruia îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru comunitatea din Soveja“, a mai spus primarul comunei Soveja, Costică Ciolan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here