Primăria Ruginești va construi trei poduri peste pârâul Domoșița

0
1187

Autoritățile locale din Ruginești au scos la licitație lucrările la obiectivul de investiții care vizează construirea a trei poduri în comuna Ruginești. Este vorba de următoarele lucrări: Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Anghelești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Ruginești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Văleni. Lucrările vor fi realizate de societatea Camino Construct SRL. Lucrările constau în elaborarea proiectului tehnic, detalii de execuție, documentație tehniă pentru obținere avize, inlusiv DTAC, DTOE, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuție lucrări pentru toate cele trei poduri amintite mai sus. „Scopul proiectului și a lucrării îl reprezintă amenajarea a două poduri noi peste râul Domoşiţa ȋn localităţile Angheleşti şi Văleni şi ȋnlocuirea unui podeţ degradat cu un pod nou ȋn localitatea Rugineşti“, se arată în prezentarea pe scurt a investiției.

Valoarea estimată totală a contractului de achiziție publică este de 7.744.586 lei fără TVA, conform devizului general al investiției. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

De reținut că autoritățile locale din Ruginești vor realiza trei proiecte de investiții, finanțate prin PNDL, în valoare de aproape 20 de milioane de lei. Este vorba de proiectele: Modernizare drumuri de interes local în Comuna Rugineşti- 8,464,257 lei; Amenajare podeţe în Comuna Rugineşti – 2,905,477 lei; Construire poduri în Comuna Rugineşti -7.744.586 lei. „Comuna Ruginești a primit prin PNDL 20 de milioane de lei pentru derularea a trei proiecte mari de infrastructuă. Astfel, avem alocată suma de peste 8,4 milioane de lei pentru reabilitarea și asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri locale. În cadrul acestui proiect vor fi realizate șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și căi de acces gospodării. Pentru realizarea a 10 podețe avem alocată suma de aproape 3 milioane de lei. De asemenea, pentru construirea a trei poduri peste râul Domoșița, în satele Văleni, Copăcești și Anghelești avem alocată suma de aproape 9 milioane de lei“, a precizat primarul  comunei Ruginești, Ion Avram.

Acesta a anunțat că mai are în derulare un proiect important ce vizează reabilitarea a trei unități școlare. Este vorba de proiectele: „Reabilitare, modernizare Școală Primară în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Copăcești“-568.610 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Anghelești“- 714,724 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Ruginești“- 1.136.310 lei. Finanțarea acestor investiții este asigurată tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Mai trebuie știut că și Consiliul Județean Vrancea  construiește un pod în comuna Ruginești. Este vorba de proiectul de investiții privind construirea unui pod peste pârâul Domoșita, pe DJ 119 C, km. 12+631, sat Anghelești, comuna Ruginești, care va fi realizat de societatea Camino Construct SRL. Firma menționată a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean Vrancea și va trebui să realizeze serviciile de proiectare la faza proiect tehnic, detalii de execuție, verificarea proiectelor (P.T. + D.E. + C.S.), documentații tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizatiilor (D.T.A.C. + D.A.A. + P.O.E.), servicii de asistență tehnică din partea proiectanților și execuție lucrări pentru proiectul mai sus amintit. Valoarea de adjudecare a investiției este de peste două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here