Un vrâncean care şi-a FILMAT și apoi ŞANTAJAT AMANTA, condamnat la închisoare şi obligat să plătească daune morale

1
5189

Un bărbat din Suraia, trimis în judecată anul trecut sub acuzaţiile de violare a vieţii private şi şantaj, a fost condamnat de instanţa de fond. El a primit o pedeapsă de 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi a fost obligat să-i achite persoanei vătămate suma de 5.000 lei, daune morale. Soluţia nu este definitivă.

“Condamnă pe inculpatul A(…) I(…), pentru săvârşirea infracţiunilor – de violare a vieţii private (…) la o pedeapsă de 1 lună închisoare. – violare a vieţii private (…) la o pedeapsă 3 luni închisoare. – şantaj (…) la o pedeapsă de 8 luni închisoare. (…) stabileste pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, sporită cu 1 luna şi 10 zile, pedeapsa stabilită fiind de 9 luni şi 10 zile închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. (…) obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Suraia, judetul Vrancea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Admite în parte acţiunea civilă. Obligă inculpatul să plătească persoanei vătămate suma de 5000 lei daune morale. Obligă inculpatul să plătească suma de 1000 lei cheltuieli judiciare părţii vătămate. Obligă inculpatul să plătească suma de 700 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 04.02.2019”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

 

Cum s-a ajuns la această situaţie

Reamintim că la finele anului trecut, un bărbat de 48 de ani, din comuna Suraia, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracțiunilor de violare a vieţii private şi şantaj. Conform rechizitoriului, în cursul lunii septembrie a anului 2017, bărbatul a adus atingere fără drept vieţii private a unei persoane. Anchetatorii spuneau că acesta a înregistrat video o femeie, persoană vătămată în dosar, în timp ce întreținea relații sexuale cu el. Ulterior, el a trimis imaginile soțului persoanei vătămate, fără a avea acordul acesteia.

Procurorii mai arătau în rechitoriu că inculpatul ar fi ameninţat-o pe persoana vătămată cu darea în vileag a faptului că a întreţinut relaţii sexuale cu el, cu scopul de a dobândi în mod injust, pentru sine, un folos nepatrimonial, constând în întreţinerea altor relații intime cu persoana vătămată.

Din declaraţiile persoanelor implicate, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în luna septembrie a anului 2017, femeia a intrat în dialog cu inculpatul, pe o reţea de socializare, pe tema unui anunţ de angajare. Discuţiile purtate de cei doi nu s-au concretizat iniţial. După o vreme, inculpatul a contactat-o pe persoana vătămată şi i-a cerut să vină la locuinţa lui pentru a-i prezenta nişte produse cosmetice, el fiind distribuitor. Femeia a acceptat invitaţia şi a mers la locuinţa inculpatului. După vizita făcută acasă la bărbat, discuţiile dintre cei doi au continuat pe reţeaua de socializare, iar la un moment dat bărbatul i-a propus femeii să se întâlnească, motivând că îi place fizicul ei, asigurând-o totodată că nimeni nu va şti de întâlnirile lor.

Astfel, inculpatul şi persoana vătămată s-au întâlnit de mai multe ori la locuinţa lui din Suraia, unde au întreţinut relaţii sexuale. Fără ca femeia să ştie, inculpatul a înregistrat partidele de amor cu un telefon mobil, după cum a afirmat chiar el în faţa anchetatorilor. Ulterior, persoana vătămată a refuzat să se mai întâlnească cu inculpatul, invocând diferite motive. Atunci, el a informat-o pe femeie că toate întâlnirile dintre ei au fost înregistrate. Pentru a fi crezut, el i-a trimis persoanei vătămate o parte din înregistrările făcute. Totodată, a ameninţat-o pe aceasta că dacă nu va continua să se vadă cu el îi va trimite filmuleţele şi soţului ei. Întrucât persoana vătămată nu a cedat presiunilor, în luna octombrie a anului 2017, incupatul i-a trimis trei clipuri video soţului femeii.

Inculpatul le-a declarat anchetatorilor că i-a dat femeii o sumă de bani la prima întâlnire, apoi ea i-ar mai fi cerut, dar nu a mai primit nici un leu. La audieri inculpatul a recunoscut faptele şi a spus că a procedat aşa pentru că ar fi vrut să demonstreze care este profilul moral al femeii.

1 COMENTARIU

  1. Nici victima nu s-a putut abtine si casatorita fiind a acceptat sa se intalneasca cu inculpatul pentru partide de sex intamplator.Viata e atat de subtire,de fragila si de scurta incat ai nevoie de curaj sa faci ceea ce-ti doresti.Victima a dorit sa fie mereu copil si a acceptat sa se intalneasca cu inculpatul ca sa diversifice sexul casnic si cand a constatat ca inculpatul a refuzat s-o mai plateasca a incercat sa abandoneze jocul.A constatat ca in timpul cand era lucrata ,inculpatula o filma cu telefonul mobil fara sa stie si mai era un lucru pe care nu il stia si nu il mai simtea in acele momente,faptul ca era inca casatorita.Atitudinea victimei ma face sa cred ca in viata oamenii se obisnuiesc cu orice,iar noi ne creiem singuri raiul si iadul cand suntem in viata,uitand ca viata este un joc,un joc ce nu se joaca usor. Prezenta de a face rau se simte in sufletele oamenilor iar raul din razbunare nu este rau nedorit.Atat inculpatul cat si victima nu au avut in vedere ca ceea ce ni se intampla e oglinda a ceea ce gandim si sintem. Legea binelui,daca dorim sa fim fericiti si sanatosi nu e nevoie decat sa ne construim viata dupa legea aceasta ,ceea ce cei din poveste nu au inteles si au ajuns unde au ajuns.PACAT !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here