Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Se fac înscrieri pentru participarea la „Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor”

Comitetul Regiunilor și Comisia Europeană au lansat, la 30 ianuarie a.c., cea de-a 17-a ediție a evenimentului „Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor” (EWRC). Manifestarea este considerată ca fiind cel mai mare eveniment instituțional la nivel european (7.000 de participanți anul trecut) și va avea loc la Bruxelles, în perioada 7 – 10 octombrie. Ediția din acest an se va desfășura sub titlul generic: „Regiunile și orașele: piloni ai viitorului Uniunii europene”.

Programul oficial al evenimentului va fi conceput în jurul priorităților tematice identificate printr-un sondaj public online, realizat deja, în luna ianuarie. Primele trei tematici de interes, decise prin vot de participanții la sondaj, sunt: Viitorul UE și rolul regiunilor și orașelor; O Europă mai aproape de cetățean; O Europă mai verde/ ecologică. Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor este data de  29 martie. Sunt invitate să-și prezinte candidaturile pentru participare administrațiile locale, județene și regionale, structurile de tip GECT, universitățile, mass-media, companiile, alte entități publice și private din Europa, etc.

Evenimentele de la Bruxelles se vor organiza în 3 tipuri de locații: ale parteneriatelor regionale; la centrul de conferințe THE SQUARE; la Comitetul Regiunilor. Condițiile pentru eligibilitatea unui parteneriat regional, în calitate de organizator al unei dezbateri, sunt, în linii mari, neschimbate față de edițiile anterioare: parteneriatul trebuie să fie constituit din minimum 4 și maximum 10 parteneri (județe/ orașe/ regiuni implicate în managementul/ implementarea fondurilor structurale și de investiții) și să reprezinte cel puțin 4 state membre ale UE; să fie desemnat un partener coordonator dintr-un stat membru al UE; să fie organizat un eveniment la Bruxelles, după tipul celor menționate mai sus; orașele participante trebuie să fie capitală a unui stat membru sau a unei unități administrativ-teritoriale de nivel NUTS 1, 2 sau 3; regiunile și orașele din aceeași țară, pentru fiecare parteneriat regional, nu ar trebui să reprezinte mai mult de o treime din parteneri; regiunile și orașele sunt încurajate să coopereze cu parteneri cu care nu au mai colaborat la alte ediții.

Fișa de prezentare a acestui tip de proiect se găsește pe site-ul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, respectiv-www.uncjr.ro, sau la adresa: https://europa.eu/regions-and-cities/home_en

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?