GALERIE FOTO: O delegație a OFSD Vrancea a participat la Iași la dezbaterea „Alegerile europene, oportunități și provocări”

0
375

O delegație a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) din județul Vrancea, condusă de deputata Rodica Boboc, a participat, vineri, la Iași, la dezbaterea „Alegerile europene, oportunități și provocări”. Aceasta a fost prima astfel de dezbatere dintr-un program naţional care îşi propune informarea cu privire la importanţa rolului pe care îl joacă România în această perioadă în Uniunea Europeană. La eveniment au participat invitate din 11 județe, printre care consilieri locali şi judeţeni, primari, secretari de stat şi parlamentari din judeţele Tulcea, Galaţi, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Iaşi. Grațiela Drăghici, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, a prezentat succint prioritățile României din perspectiva de gen, cu accent pe creșterea împuternicirii economice a femeilor și reducerea discriminării pe piața muncii, combaterea diferențelor de remunerare între femei și bărbați și combaterea violenței asupra femeilor prin măsuri de urgență în acord cu prevederile Convenției de la Istanbul. Maria Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a vorbit despre securitatea comunicării în mediul on-line și despre propagarea și modalitățile de combatere a știrilor false, acestea fiind unul dintre marile pericole ale acestui mediu de comunicare. În finalul dezbaterii, doamnele care au condus delegațiile din cele 11 județe au fost provocate să facă un exercițiu de comunicare directă și să prezinte organizațiile județene, imaginea generală creată fiind aceea a unei structuri puternice, formată din oameni bine pregătiți profesional și în același timp dedicați activității politice, astfel încât să facă față provocărilor din campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

          Maria Lazăr, secretar general al OFSD România, a transmis celor prezenți mesajele prim ministrului Viorica Dăncilă și al ministrului Rovana Plumb, președinte al OFSD, ideea centrală fiind că femeile social-democrate reprezintă în acest moment o componentă esențială a social-democrației românești, inclusiv prin faptul că dintre viitorii europarlamentari ai PSD jumătate vor fi femei, urmare a respectării normelor europene de reprezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here