Amenzile pentru staționarea neregulamentară, preferate de polițiștii locali

2
2340

Polițiștii locali de la Serviciul Circulație Rutieră au fost cei mai activi în cursul lunii ianuarie, arată raportul prezentat pentru această perioadă. Aceștia au aplicat amenzi de peste 88 mii lei în prima lună a anului, majoritatea pentru staționarea neregulamentară pe arterele municipiului. Poliţia Locală Focșani arată, în raportul pentru luna ianuarie, că au fost aplicate 524 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 149 mii lei. Printre amenzile aplicate de Poliția Locală se numără cele pentru șoferii care au ocupat neregulamentar locurile rezervate de alți focșăneni în parcările rezidențiale, amenzile aplicate pentru că aruncatul gunoaielor pe străzi sau cele pentru însușirea deșeurilor din pubele. În paralel cu acțiunile de sancționare a contravenienților au fost desfășurate activități de prevenire pe raza municipiului. Poliţia Locală a Municipiului Focșani a acționat cu precădere pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea fluenței traficului, prevenirea și combaterea opririlor, staționărilor și parcărilor neregulamentare, pe linia prevenirii şi combaterii încălcării normelor legale privind activitățile de comerţ, protecţia mediului și pe linia disciplinei în construcții, conform legislaţiei în vigoare, arată raportul Poliției Locale Focșani.

Sancțiunile aplicate de Poliția Locală Focșani:

1) nerespectarea prevederilor H.G.1391/2006 privind Regulamentul de aplicare a O.U.G.195/2002 – circulația pe drumurile publice:

–        oprire în zona de acțiune indicator „Oprirea interzisă”: 58 sancțiuni în valoare de 13.050 lei;

–        oprire neregulamentară pe trecerea pentru pietoni: 53 sancțiuni în valoare de 11.600 lei;

–        oprire neregulamentară pe trotuar: 12 sancțiuni în valoare de 2.900 lei;

–        oprire neregulamentară în stația destinată mijloacelor de transport în comun: 17 sancțiuni în valoare de 3.770 lei;

–        oprire neregulamentară în intersecție: 9 sancțiuni în valoare de 2.030 lei;

–        staţionare neregulamentară: 101 sancțiuni în valoare de 50.460 lei;

–        circulație pe interzis: 20 sancțiuni în valoare de 4.640 lei;

2) nerespectarea prevederilor H.C.L.160/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focșani:

–        staționare neregulamentară în parcare fără a deține abonament: 79 sancțiuni în valoare de 14.000 lei;

–        expunere la vânzare a unui vehicul în alte locuri decât cele special amenajate: 5 sancțiuni în valoare de 800 lei;

3) nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:

–        refuz de legitimare sau de a se prezenta la sediul Poliției Locale: 25 sancțiuni în valoare de 7.500 lei;

–        consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele prevăzute de lege: 5 sancțiuni în valoare de 500 lei;

4) nerespectarea prevederilor H.C.L. 25/2017 privind obligațiile și răspunderile instituțiilor publice, ale agenților economici, ale altor persoane juridice și ale cetățenilor privind gospodărirea Municipiului Focșani:

–        pătrundere şi staţionare cu autoturismul pe spaţiul verde: 68 sancțiuni în valoare de 18.000 lei;

–        a aruncat mucuri de ţigară/coji de seminţe în alte locuri decât în coşurile de gunoi stradale: 20 sancțiuni în valoare de 1.500 lei;

–        însușirea deșeurilor din pubele: 12 sancțiuni în valoare de 1.000 lei;

5) nerespectarea prevederilor O.G. 2/1999 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață:

–        funcționarea punctului de lucru fără a avea afișat la loc vizibil orarul de funcționare: nu au fost aplicate sancțiuni;

–        funcționarea punctului de lucru fără autorizație de funcționare valabilă eliberată de Primăria Municipiului Focșani: nu au fost aplicate sancțiuni;

6) nerespectarea prevederilor Legii nr. 50/1991R privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor:

–        executarea de lucrări de construire fără a deţine autorizaţie: 2 sancțiuni în valoare de 4.000 lei;

7) nerespectarea altor prevederi legale aflate în competența Poliției Locale:

–        38 sancțiuni în valoare de 13.400 lei.

2 COMENTARII

  1. Daca pana acum conform raportului in perioada ”ANUL CAINELUI DE PAMANT” DUPA CALENDARUL CHINEZESC AU FOST FOARTE ACTIVI,sa te tii raportari dupa 05 februarie cand incepe ”ANUL PORCULUI” dupa acelasi calendar cate amenzi de circulatie se vor aplica neinformatilor .

  2. Doar pentru faptul ca dau amenzi ,nu inseamna ca sunt activi .Cetateanul mai are nevoie si de indrumare nu de cainii de paza ai primarului .Trebuiesc trimisi la scoli sa invete sa vorbeasca cu cetateanul.Sa cunoasca legea nu sa balbaie legile.O Vorba buna face mai mult decat o sanctiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here