12 mii de vrânceni au picat „traseul” la examenul auto anul trecut

0
3642

Examenul pentru obținerea permisului auto este o piatră grea de încercare pentru mulți dintre absolvenții școlilor de șoferi din județ. Au trecut acest examen mai puțin de 40% dintre candidații care ieșit pe traseu, arată raportul pentru anul trecut întocmit de Serviciul public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a autovehiculelor Vrancea. Documentul arată că au fost examinați 16659 candidați însă doar 4488 au fost admiși după proba practică, adică doar 38% dintre cei examinați, un procent în scădere față de anul anterior când a fost 41,8%. Rezultatele arată că peste 12 mii de vrânceni au plătit degeaba cursurile unei școli de șoferi pentru că nu au reușit să treacă de examenul auto. În total, anul trecut au fost emise 14429 permise de conducere, din care 8322 sunt permise de conducere cu o nouă valabilitate administrativă și 703 permise de conducere emise de autoritățile străine care au fost preschimbate.

Exigența examinatorilor, a celor care îi verifică pe candidați în vederea obținerii permisului de conducere, poate fi controlată și cu imaginile video din mașinile de examen. Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017 s-a dispus înregistrarea modului de desfășurare a probei practice atât video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe, precizează conducerea Serviciului public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a autovehiculelor.

Pe de altă parte, numărul autovehiculelor din Vrancea este în continuă creștere. Raportul arată că, la începutul acestui an, parcul auto din județul Vrancea este de 115.614 vehicule față de 107.054 vehicule în anul 2017, adică o creștere cu 8.560 unități față de perioada similară a anului trecut. În total, anul trecut au fost emise 22.338 certificate de înmatriculare, au fost realizate 21.102 transcrieri sau înmatriculări, dar și 14.294 radieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here