Spitalul Județean din Focșani, inclus în programul Ministerului Sănătății pentru pacienții cu accident vascular cerebral acut

0
802

Începând de anul acesta, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va fi inclus în programul de sănătate al Ministerului Sănătății pentru pacienții  cu accident vascular cerebral acut. Până anul acesta, Spitalul Județean de Urgență nu a beneficiat de acest program, pentru că nu îndeplinea toate condițiile necesare. Ca urmare a reorganizării unității sanitare și înființarea compartimentului de Terapie acută (5 paturi), pentru Neurologie, Spitalul Județean îndeplinește condițiile necesare pentru a fi prins în programul pentru pacienții cu accident vascular cerebral acut.

Pe lângă cele 10 unități, care erau incluse în acest program, în urma unei reevaluări care a avut loc la sfârșitul anului 2018, Ministerul Sănătății a adăugat alte 31 de spitale din țară, care, conform ordinului, „dispun de echipamentul și de resursa umană necesare pentru a derula fibrinoliza intravenoasă, astfel încât pot fi incluse în cadrul AP-AVC”. „Anterior acestei modificări, AP-AVC se desfășura într-un număr de zece unități sanitare pe raza a 6 județe și a municipiului București. În urma modificărilor aduse prin prezentul proiect de ordin, rețeaua de Unități Sanitare capabile să ofere tratament acut intervențional prin tromboliză intravenoasă pacienților cu accident vascular cerebral ischemic acut va fi extinsă în 41 de spitale, pe raza a 36 de județe și a municipiului București”, se arată în referatul de completare al ordinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here