Electrocasnicele vechi pot fi duse luni la Școala Duiliu Zamfirescu din Focșani, suporter al Programului Patrula de Reciclare

0
671

Reciclarea merge strună, cu suporterii împreună! Noi putem proteja natura!

Suntem SUPORTER Unitate Școlară/”Duiliu Zamfirescu”, Focșani/ Vrancea, a Ediției a VII-a (Ediția Suporterilor 2018-2019) a Programului Patrula de Reciclare.

Școlile-suporter ocupă un loc important, iar rezultatele foarte bune le vor fi recompensate, astfel încât pot câștiga oricare dintre premiile naționale. Programul oferă o oportunitate de educație alternativă și o experiență de voluntariat apreciate deja de mii de dascăli și tineri din țară. Ediția a VII-a a Programului se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratele Școlare și sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Principesa Maria a României.

Înscrierea unităților de învățământ în calitate de Suporter unitate școlară se poate realiza până pe 28 februarie 2019, dacă predau o cantitate minimă de 30 kg DEEE (aparate electrice, electronice, electrocasnice; baterii și acumulatori portabili; becuri, lămpi și neoane).

Elevii clasei a III-a D, de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, împreună cu doamna lor învățătoare, Violeta Gîsculescu, au demarat în acest scop mai multe activități de colectare selectivă a deșeurilor, de realizare de pliante, afișe, desene prin care au dovedit că au reținut exact cum trebuie să colectăm selectiv deșeurile de orice fel și cât de important este acest lucru pentru natură.

Suntem implicați în acest program din 2016, iar acum 2 ani am câștigat un premiu la cea mai mare cantitate de baterii colectate, cu implicarea activă a colegilor din scoala noastră!

Acum putem să ne îndeplinim MISIUNEA ECOLOGICĂ în calitate de suporteri!

Scapă gratuit și legal de aparatele vechi sau stricate din casă, de baterii, becuri… Când? Oricând până la sfârșitul Programului Mai 2019!

Luni, 28 ianuarie 2019, dăm startul activităților din acest an, astfel încât elevi, frați, părinți, rude, puteți aduce la școală DEEE-urile, de unde vor fi preluate de mașina RoRec.

Strânge toate vechiturile electrice de prin casă și…..ajută-ne…ACTIV!

 

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here