Fără drone și fără alcool la manifestările din 24 Ianuarie; aproximativ 300 de jandarmi, alături de polițiști, pompieri și polițiști locali asigură ordinea și siguranța publică

0
1189

În data de 24 ianuarie 2019, se împlinesc 160 de ani de când Moldova şi Ţara Românească s-au unit  sub conducerea unitară a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, motiv pentru care, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, se vor desfăşura o serie de manifestări cultural – artistice și ceremonialuri militare și religioase dedicate acestei zile.

Cu acest prilej aproximativ 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea şi Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea şi poliţişti locali vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea climatului necesar de ordine şi siguranţă publică.

Jandarmeria Vrancea recomandă celor care intenționează să participe la amplele manifestări organizate în Piața Unirii, să manifeste un comportament adecvat pe întreaga perioadă de desfășurare a acestui eveniment, în scopul preîntâmpinării actelor de natură antisocială.

De asemenea, menţionăm că circulaţia rutieră va fi restricţionată pe bulevardul Unirii de la intersecţia cu str. Ştefan cel Mare şi str. Mr. Gheorghe Pastia, în intervalul orar 11.00 -18.00 și de la intersecția cu str. 1 Decembrie 1918 și str. Mr. Gheorghe Pastia, în intevalul orar 13.00-16.00, în data de 24.01.2019.

Jandarmeria Vrancea reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune, participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor organizate în Piaţa Unirii Jandarmeria Vrancea face următoarele recomandări participanţilor:

– să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

– de asemenea reamintim participanţilor cât şi agenţilor economici, că este strict interzis consumul precum şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona desfăşurării manifestărilor publice;

– este interzisă desfășurarea simultană a doua sau mai multe adunări publice distincte, în acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine.

– sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.

–  părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

– din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările din Piaţă;

– facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfăşurării manifestărilor.

Vă asigurăm că Jandarmeria Vrânceană îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

 

Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea

Plutonier adjutant Sima Florin

22 ianuarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here