ULTIMA ORĂ! 6 avioane de luptă și 3 elicoptere vor survola mâine cerul Focșaniului

0
3242

Cerul Focșaniului va fi survolat de 6 avioane de luptă și 3 elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Române la Parada Militară care va fi organizată mâine, 24 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Va fi pentru prima dată când o paradă militară organizată în Piața Unirii va cuprinde și momente cu aeronave militare. De asemenea, vor fi peste 40 mașini de luptă, tancuri și TAB-uri de la unitățile militare din cadrul Garnizoanei Focșani.

Potrivit programului elaborat de reprezentanții administrației județene, manifestările vor debuta la ora 11.00, la Muzeul Unirii din Municipiul Focșani, unde va fi organizat seminarul „Întâlnire cu istoria“. La discuții sunt așteptați să participe academicieni și istorici renumiți. Manifestările vor continua la Cercul Militar Focșani, unde de la ora 12.00 va fi organizată ședința comună a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și a Uniunii Naționale a Consiliilor Raionale din Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați să participe toți președinții de consilii județene din România și președinții de raioane din Republica Moldova.

Între orele 15.00 și 16.30, în Piața Unirii din Municipiul Focșani vor avea loc mai multe manifestări, prin care va fi marcată împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Un astfel de eveniment este „Trecerea în revistă a Gărzii de Onoare“, urmată de intonarea Imnului Național de către mari artiști români, respectiv Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu și Paula Seling. De asemenea, va fi și un moment evocator ”Unirea Principatelor Române”, partea I, urmat de lansarea unei emisiuni de mărci poștale „160 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Va urma, apoi, partea a II-a a momentului evocator ”Unirea Principatelor Române”, după care artista Veta Biriș va interpreta Hora Unirii, ea fiind acompaniată de Orchestra „Lăutarii“ din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. „Vă așteptăm să veniți în Vrancea, la Focșani, să dam mână cu mână cei cu inima română, să-nvârtim hora frăției pe pământul României!“, se arată într-un mesaj transmis de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here