Guvern: Corpul de control al prim-ministrului desfăşoară, începând de joi, un control la Complexul Energetic Oltenia

0
151

Corpul de control al prim-ministrului desfăşoară, începând de joi, un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – SA. Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES, obiectivele controlului constau în „verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare”.

Sursa citată menţionează că, anterior, Corpul de control al prim-ministrului a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat alte obiective. Astfel, a fost verificată încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia SA a unui contract de transfer al activului unităţii miniere de la Cariera Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora SA Râmnicu Vâlcea.

Totodată, Corpul de control al premierului a verificat preluarea de către societatea Electrocentrale Grup SA a datoriei societăţii Termoelectrica SA faţă de societatea Complex Energetic Oltenia SA, precum şi respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia SA a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive, precizează sursa citată. „Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. Au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor”, se arată în comunicatul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here