GALERIE FOTO: Corina Baraghin Momanu, invitată să le vorbească studenților de la Psihopedagogie specială

0
2327

Asociația Hope and Love for Life și Monitorul de Vrancea au desfășurat, în noiembrie și decembrie anul trecut, campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Asociația, al cărei președinte este Corina Baraghin Momanu, colaboratoare a Monitorului de Vrancea, a derulat mai multe campanii, printre care „Noi facem o Casă”, prezentată de asemenea în cotidianul nostru.

Corina a reușit să se facă remarcată printr-o extraordinară implicare civică, printr-o determinare supraumană de a-i ajuta pe cei săraci, pe cei părăsiți, pe cei bolnavi, pe cei huliți, pe cei singuri. I-a atras astfel atenția și Anetei Feldman, cadru universitar, care a invitat-o să le vorbească miercuri, 16 ianuarie, în cadrul seminarului de Asistență socială pentru persoanele aflate în dificultate, studenților de la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul de Psihopedagogie specială.

„Inițial am avut dubii dacă este o idee bună să particip la un astfel de dialog. Mă uitasem pe profilul doamnei și văzusem invitații care le-au vorbit studenților înaintea mea. Printre invitații ce au stat în fața studenților se numărau scritoarea Ana Barton, Petronela Rotar, Fatma Yilmaz sau Valeriu Nicolae, oameni care fac enorm în domeniul lor și nu numai. După, mi-am zis: “de ce nu?!”, până la urmă, studenții sunt oameni normali ca mine și ca toți voluntarii din spatele fiecărui proiect. Putem fi un exemplu pentru cei la fel de “mici” ca noi, oamenii normali, oameni care nu sunt persoane publice, oameni care avem vieți normale cu serviciu, copil, partener de viață, credite și diferite îndatoriri față de cei din jurul nostru, dar care reușim să facem și voluntariat pentru semeni (fără lipsă de modestie 🙂 )”, mi-a spus Corina.

Mi-a povestit că pe măsură ce se apropia ziua, emoțiile creșteau și dorința de a renunța era mai arzătoare, dar este un om de cuvânt. „Chiar dacă îmi venea să emigrez în Japonia, doar pentru a avea  o scuză :), am mers. Întâlnirea cu doamna Feldman a fost ca o plimbare pe plajă, cu soare, briza mării și valurile ce îți ating tălpile arse de nisipul fierbinte. Este un mare OM! Este o femeie inteligentă, frumoasă, carismatică. Nu te face să te simți inferior, te încurajează să fii tu și să rămâi același om natural și carismatic din online. “Oamenii vor să vadă oameni, nu tablouri!”, mi-a spus. Așa a fost, toată clasa de stundente, să îmi  fie cu iertare, au fost și doi studenți, foarte calzi și primitori. Dialogul a fost moderat de doamna Feldman, un adevărat miracol, la câte emoții am avut, ar fi ieșit o bâlbă totală”, crede Corina.

Le-a vorbit studenților despre o parte din cazurile pe care le are la Asociația Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, despre oamenii care sunt sufletele campaniilor și despre schimbare. „Deși sună a lozincă, eu o țin pe a mea, noi putem fi schimbarea pentru comunitatea în care trăim. Atunci când credem că cei din jurul nostru nu sunt atinși de poveștile triste ale celor nevoiași, trebuie să îi ducem în mijlocul poveștii, dacă glasul nostru nu e suficient de puternic pentru a fi auzit de cei prea ocupați să ne audă. Am avut onoarea ca la discuție să fie prezent și domnul Cristian Gache, iar pozele să fie realizate chiar de dumnealui. Este o onoare să fii invitat să le vorbești altor oameni, iar cineva să creadă în tine. În mine a crezut doamna Feldman”, mi-a mai spus Corina.

Dar adevărul e că în ea cred mii de oameni, care îi urmăresc cazurile la noi în ziar și pe Facebook, care donează și se implică și pe care i-a convins că până și pentru cauzele ce par pierdute merită să lupți.

 

Afiș și fotografii: Cristian Gache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here