GALERIE FOTO: Mii de misiuni în slujba cetățenilor pentru jandarmii vrânceni, în 2018; anul acesta îi așteaptă noi provocări

0
853

Jandarmii vrânceni au prezentat, ieri, în incinta Cercului Militar din Focșani, bilanțul activității desfășurate și a rezultatelor obținute în anul 2018. La prezentarea activităţii unităţii a luat parte președinta Tribunalului Vrancea, judecătoarea Daniela Matache, prim adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Gheorghe Sebastian Cucoş, prefectul Sorin Hornea, vicepreşedinții Consiliului Judeţean Vrancea Ionel Cel-Mare și Dănuț Cristian, primarului municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, dar și reprezentanţi ai structurilor coloaboratoare din judeţ.

În anul 2018 Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea a executat un număr de 797 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu un efectiv de 4625 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea. Ponderea cea mai mare o reprezintă misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, respectiv 275 misiuni angrenând un efectiv de 884 jandarmi, reprezentând 34,50% din totalul misiunilor de asigurare, urmată de misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural artistice, respectiv 209 misiuni, angrenând un efectiv de 1978 jandarmi, reprezentând 26.22% din totalul misiunilor de asigurare, cele mai importante fiind cele prilejuite de activităţile dedicate Centenarului Marii Uniri, unde au fost prezenţi înalţi demnitari români şi străini. Pe timpul vizitelor oficiale au fost executate 8 misiuni, înregistrând o creştere a numărului de misiuni de acest gen cu 60% faţă de anul 2017.

În anul 2018 a fost organizat Referendumul pentru modificarea Constituţiei României, fapt ce a implicat prezenţa efectivelor de jandarmi în misiuni premergător şi pe timpul desfăşurării referendumului ce au constat în: menţinerea, asigurarea şi restabilirea ordinii şi siguranţei publice, pe întreaga perioadă de organizare şi desfăşurare a acestuia, protecţia sediului Biroului Electoral Judeţean, protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică la secţiile de votare, asigurarea protecţiei dosarelor întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare pe timpul transportului acestora la Biroul Electoral Judeţean, asigurarea securităţii dosarelor întocmite de Biroului Electoral Judeţean pe timpul transportului acestora la Biroul Electoral Central, asigurarea securităţii buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării, pe timpul transportului acestora şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a buletinelor de vot şi a materialelor necesare votării, executând în acest sens un număr de 77 misiuni angrenând un efectiv de 727 jandarmi.

De asemenea, în perioada supusă analizei, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea pe linia asigurării ordinii publice la manifestările promoţionale/ comerciale a executat 39 misiuni de asigurare a ordinii publice, față de 24 misiuni în cursul anului 2017, angrenând un efectiv de 727 jandarmi, înregistrând o creştere a numărului de misiuni de 62,5%.

În anul 2018 s-au continuat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi al personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar în concordanţă cu Planul teritorial comun de acţiune – cadru. Astfel, în anul 2018 au fost executate 60 de misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de examen/ evaluare, față de 41 misiuni în cursul anului 2017, angrenând un efectiv de 727 jandarmi, înregistrându-se o creştere a numărului de misiuni de acest gen cu 46,3 % .

„Vreau să vă mulțumesc în primul rând pentru tot ceea ce ați făcut, în anul care tocmai a trecut și când spun că vă mulțumesc nu mă adresez doar celor care poartă uniformă de jandarm, ci tuturor celor care astăzi ne-au făcut onoarea de a fi alături de noi. Sunt mulțumit că acesta este un județ în care toate structurile lucrează împreună, se sprijină reciproc și sunt o familie. Probabil că spiritul ăsta vine și de la locul în care vă aflați, al Marii Uniri. Focșaniul este un oraș în care s-a înfăptuit unirea și care a știut să ducă mai departe acest spirit. Nu este pentru prima dată când vin în Focșani și vin cu mare drag, pentru că mă simt ca acasă. Am să vă rog, ca-n anul care urmează, să rămâneți în continuare aceeași oameni, alături de partenerii dumneavoastră și alături de cetățeni. Am avut un an destul de încărcat, dar, așa cum îmi place să zic, Dumnezeu le dă doar celor care sunt răbdători și pot să ducă. Ne așteaptă un an la fel de plin de evenimente, mai sunt doar câteva zile și intrați deja în forță, cu 24 ianuarie. Cred că veți face față cu brio la tot ceea ce aveți de făcut în anul care urmează. Vă asigur că Inspectoratul General va face aceleași eforturi pentru a îmbunătăți condițiile de viață și de muncă ale dumneavoastră și dotarea de care trebuie să beneficiați, astfel încât să puteți să oferiți comunității ceea ce are nevoie”, a spus colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş, prim adjunct al inspectorului general al IGJR.

 

2018, un an cu multe provocări

Acţiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea în domeniul menţinerii ordinii publice s-au concretizat în 6534 misiuni de menţinere a ordinii publice angrenând un efectiv de 13876 jandarmi. Dintre acestea, un număr de 2312 misiuni în care au fost angrenati 4837 jandarmi sunt cele date în competența Jandarmeriei Române (misiunile de menținere a ordinii publice în stațiuni montane și pe trasee turistice adiacente s-au concretizat în executarea unui număr de 672 misiuni în cursul anului 2018 față de 908 misiuni în cursul anului 2017, în executarea acestora fiind angrenat un efectiv de 1445 jandarmi, 1623 misiuni desfășurate în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar de pe raza județului Vrancea, faţă de 1480 în anul 2017, angrenând un efectiv de 3228 jandarmi şi 17 acțiuni executate în zona piețelor, târgurilor, oboarelor unde au fost angrenați 164 jandarmi, față de 20 de acţiuni în anul 2017).

Misiunile integrate de menţinere a ordinii publice, cocretizate într-un număr de 4222 misiuni în care au fost folosite un număr de 9039 jandarmi, au fost permanent proiectate, executate şi analizate în cooperare cu partenerul tradiţional, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, urmărindu-se încadrarea în modelul Intelligence Led Policing, astfel încât resursa umană să fie folosită în echilibru cu fenomenul infracţional, eliminând tiparele, acordând astfel un răspuns ferm elementelor infractoare din zona de responsabilitate.

„La ora bilanțului, vă transmit din partea Consiliului Județean Vrancea și din partea președintelui Marian Oprișan, mulțumirile noastre pentru întreaga dumneavoastră activitate, pe care ați desfășurat-o în anul 2018. Anul 2018 a fost pentru dumneavoastră un an cu multe provocări, cărora le-ați făcut cu brio față și care v-au dat satisfacția în final, atât dumneavoastră cât și nouă, că ne-am putut desfășura activitatea fără evenimente deosebite. Anul 2018 a fost un an de referință pentru toți românii, având în județul nostru diferite activități, pe care dumneavoastră și ceilalți parteneri din sistemul de apărare și ordine publică le-ați desfășurat așa cum au prevăzut cerințele. Anul 2019 nu este mai ușor decât 2018, știți că vom avea, de asemenea, multe evenimente, începând cu 24 ianuarie, vor fi două rânduri de alegeri și cred că dumneavoastră sunteți pregătiți, așa cum vă știu, să faceți față, la fel ca și în anul 2018, acestor provocări, care vă stau în față. Întrucât activitatea dumneavoastră este pusă în slujba cetățeanului, vă mulțumesc în numele cetățenilor și vă urez un an bun, cu sănătate și satisfacții în activitatea profesională și fără evenimente deosebite”, a spus Ionel Cel Mare, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.

 

Un sediu modern pentru IJJ Vrancea

În cursul anului 2018 au fost executate un număr de 390 misiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, apărarea proprietăţii publice şi private, fiind angrenat un număr de 1100 jandarmi. „Vreau să vă mulțumesc în numele cetățenilor municipiului Focșani, pentru devotamentul și profesionalismul cu care v-ați dus la îndeplinire toate îndatoririle și ați asigurat un climat de siguranță, ordine și liniște publică. Un climat pe care ni-l dorim cu toții, atât în municipiul Focșani, cât și în județul Vrancea. Anul 2018 a fost un an plin de provocări, ați avut misiuni foarte importante. Vreau să felicit faptul că IJJ Vrancea are o conducere care colaborează excepțional cu toate instituțiile, cu toți partenerii, atât din cadrul MAI, cât și cu partenerii publici locali. 2019 va fi un an plin de evenimente. Vreau să fac un apel la reprezentantul conducerii IGJR, domnul prim adjunct: ar trebui să dați o importanță deosebită realizării modernizării sediului în care își desfășoară activitatea acest inspectorat, pentru că merită. Cu părere de rău vă spun, acest sediu nu ne face cinste și ar trebui pe cât posibil să ne unim eforturile împreună cu Instituţia Prefectului, cu Guvernul României, inclusiv cu Consiliul Județean, să găsim o soluție pentru a realiza acest deziderat destul de important pentru dumneavoastră și pentru noi toți, pentru că știm că vă desfășurați excepțional misiunile, dar ar putea fi loc și de mai bine. De asemenea, țin să mulțumesc familiilor dumneavoastră pentru că vă susțin și pentru faptul că vă așteaptă cu sufletul la gură de fiecare dată când plecați în misiune”, a spus primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

 

107 recompense pentru jandarmi

Activitatea pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale a fost materializată prin desfăşurarea a 504 activităţi preventiv-educative, de pregătire anti-infracţională şi antivictimizare. În aceste activităţi au fost angrenaţi aproximativ 2564 de elevi, din ciclu liceal şi gimnazial, precum şi aproximativ 19269 participanţi la competiţii sportive, adunări publice, turişti sau membri ai unor asociaţii/ societăţi.

„Deși a crescut volumul de muncă, personalul IJJ nu a primit nici o sancțiune, ba sunt 107 recompense pentru dumneavoastră și, nu în ultimul rând, chiar scrisori de mulțumire, din partea populaţiei. Mi-a plăcut să aud lucrul ăsta și țin să adaug încă o scrisoare de mulțumire, de data aceasta verbală, din partea Tribunalului Vrancea și a celor trei judecătorii din circumscripție. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și aveți grijă să ne fie bine! La mulți ani pentru anul ce a venit, să fiți sănătoși și spor în toate”, a spus Daniela Matache, președinta Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here